Ordu Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otelde ortaklaşa düzenlenen “Çalışan Gazeteciler Günü” kutlama etkinliğine, Ordu Valisi hemşehrimiz İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Murat Yürekli, Valilik ve Belediye basın birimi sorumluları, basın kuruluşlarının temsilcileri ve Ordu’da görev yapan gazeteciler katıldı.

Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, gazetecilerin gününü kutlayarak, 10 Ocak tarihinin aynı zamanda İdareciler Günü olarak da kutlandığını hatırlattı. “Basın demokrasinin temelidir” diyen ve 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe kalkışması sırasında basının özverili çalışmasına vurgu yapan Balkanlıoğlu, “Siz basın mensuplarımız sayesinde dünyada birçok iyi şeyler yapılıyor” diye konuştu.

Çorumlu Vali Balkanlıoğlu, “Basının eleştiri yönü de olacak. Halktan gelen istek, talep ve şikayetleri sayfalarında yansıtacaklar. Basın, iletişim köprüsüdür. Televizyonlarımızı açıyoruz, radyomuzu dinliyoruz, gazetelerimizi okuyoruz ve dünyanın dört bir yanından haberdar oluyoruz. Savaş muhabirlerimiz var. Çatışmaların arasında kalıp şehit olan, rehin alınan, kaçırılan, öldürülen gazetecilerimiz var. Bizlere haberleri ulaştırmak için zor şartlar altında fedakarca çalışıyorlar. Emeğinizin karşılığını bazen alamadığınız durumlar da oluyor. Halkımızın bilgi alma hakkını yerine getiriyorsunuz” dedi.

Program diğer konuşmalar ve gazetecilere günün anısına hediye takdimi ile son buldu.

(İHA)

Editör: TE Bilisim