Ülkü Ocakları tarafından geçtiğimiz aylarda Suriye ve Irak Türkmenleri başta olmak üzere bütün soydaşlara yönelik hem yurt içi hem de yurt dışında toplanan yardımların ulaştırıldığı belirtilirken, son olarak başlatılan kampanya uyarınca ilimizden iki TIR dolusu (52 ton) kuru gıda, kışlık giyecek, un, su ve çocuk yardım malzemelerinin Halep’e ulaştırıldığı bildirildi.

Toplanan yardımlar için geçtiğimiz günlerde tören düzenlendi. Törende konuşan Ülkü Ocakları Şube Başkanı Ahmet Hattab İmal, Halep’teki soydaşlarımızın yaşadığı zulme sessiz kalmamak kaydıyla yardım kampanyası düzenlediklerini, kampanya kapsamında toplanan yardımın 52 ton olduğunu dile getirdi.

“Keşke daha fazlasını yapabilsek, ama bugün itibariyle elimizden gelen bu. Eğer canımızı vermemiz gerekirse de seve seve vermeye hazır oluğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın” diyen İmal sözlerini şöyle sürdürdü; “Halep’te yaşanan insanlık dramına hür dünyanın sessiz kalmasına tepki gösteren Çorum Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Hattab İmal, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün Halep’te bütün dünyanın gözünün önünde yaşanan insanlık dramı, yapılan zulüm tahammül edilemez boyutlara ulaşmıştır. Genç yaşlı, kadın erkeklerden masum sivillerin üzerine ölüm yağdırılırken sessiz kalan, her gün yazılı ve görsel medyada karşılaştığımız kundakta katledilen bebekleri görmezden gelen uygar dünya bize aslında kıyıma uğrayanın Halepte’ki masumlar değil insanlığın ta kendisi olduğunu göstermiştir. Hiç bir göz görmese, hiç kimse duymasa, tüm vicdanlar sağır olsa dahi biz Türk Milliyetçilerinin dünyanın neresinde bir mazlum varsa yanında olacağımızdan, yaralarını saracağımızdan ve her daim ekmeğimizi bölüşeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bin yıldır bu coğrafya ile olan irtibatımız, tarihi ve kültürel bağlarımız ve Halep’in jeostratejik önemi bizim için bu toprakları vazgeçilmez kılmaktadır.

Halep tarihinin en mamur ve medeni dönemini Türk’ün hakimiyeti altında geçirmiştir. Bizim için Musul, Kerkük neyse Selanik, Üsküp nasıl bir önem arz ediyorsa Halep’te aynı değerdedir. Ve belirtmek isterim ki Antep neyse Halep’te odur. Kilis’te yaşamını sürdüren vatandaşlarımız ne kadar değerliyse Halep’te yaşayan soydaşlarımız da o kadar kıymetlidir. Yakın zaman içerisinde Halep’ten ayrılmak zorunda bırakılan mazlum ve mağdur insanların bir nebze olsun yarasını sarmak, acısını dindirmek adına Çorum Ülkü Ocakları olarak başlattığımız Halep’e yardım kampanyasına kısa zamanda yoğun bir katılımda bulunarak gerek maddi gerekse manevi destekleriyle mazlumların yanında olduğunu bir kez daha gösteren Çorumlu hemşerilerimiz bizi onurlandırmıştır”

Çorum Ülkü Ocakları Başkanı İmal kampanyaya destek veren tüm ülkücülere ve emeği geçen tüm teşkilat mensuplarına da teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim