Ülkü Ocakları tarafından uzun süredir Suriye ve Irak Türkmenleri başta olmak üzere bütün soydaşlara yönelik hem yurt içi hem de yurt dışında toplanan yardımların ulaştırıldığı, 2015 yılında 1 TIR dolusu kuru gıda, kışlık giyecek, un, su ve çocuk yardım malzemelerinin ilimizden Türkmendağı’na yollandığı hatırlatıldı.

Irak ve Suriye’deki Türkmenler için yeniden başlanan yardım toplama çalışmalarında da büyük bir başarı sağlandı. 1 TIR yardım malzemesi hedeflenen kampanyada 2 TIR yardıma ulaşıldığını dile getiren Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Hattab İmal, tüm Çorum halkına ve hayırseverlere teşekkür etti.

İmal; “Türkmen yurdu Halep tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Her gün bombalanan şehirde çoğunluğu Türkmen binlerce sivil hayatını kaybediyor. Çocuklar öksüz ve yetim kalıyor. Sözün bittiği, tek gerçeğin ölüm olduğu Halep için başlattığımız kampanyaya hayırseverlerimiz ve ülküdaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Merkez ve ilçelerimizden tonlarca gıda malzemesi ile ihtiyaç malzemesi toplandı. İlçe ocaklarımızın da gayreti ile bu kez 2 TIR yardım yollayacağız. Gayreti olan tüm vatandaşlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim