Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki önceki gün yaşanan terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Savaş Batu ve Kerim Keçeci için dün sabah Van’da tören düzenlendi. Şehitlerin naaşı, törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
İLK TÖREN VAN’DA
Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Van Asayiş Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı İbrahim Koyuer, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kurum amirleri, askeri erkan ve Emniyet Müdürlüğü personeli katıldı.
Saygı duruşu ile başlayan törende şehitlerin özgeçmişleri okundu. Daha sonra şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, arkadaşlarının omuzlarında uçağa taşındı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duadan sonra şehit uzman çavuşlardan Savaş Batu'nun naaşı Ankara'ya, Kerim Keçeci'nin naaşı ise Zonguldak'a uğurlandı.
ANKARA’DA
DEFNEDİLDİ
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Çorumlu Uzman Çavuş Savaş Batu için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.
İki ay önce nişanlanan ve evlilik hazırlıklarına başlayan şehidin cenaze namazına ailesinin yanı sıra, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Yardımcısı Sebahattin Öztürk, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Kuvvet Komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit Uzman Çavuş Savaş Batu’nun naaşı kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği’ne götürüldü.
Öte yandan şehidin Ankara'nın Altındağ ilçesi Karapürçek semtindeki evinin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Şehidin evinin önünde Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.
Şehit Uzman Çavuş'un dayısı Alparslan Baruğ, “Sabah kız kardeşim aradı beni 11.30 gibi. Yeğenim Savaş Batu'nun şehit olduğunu söyledi. Allah kimseye bu acıları yaşatmasın, sözlüydü, evlenecekti. Gelecek için güzel planları vardı, olmadı. Görevde 3. yılına yaklaşıyordu. Kendi ellerimle Bolu Dağ Komando Tugayı'na teslim etmiştim. Pırlanta gibi bir gencimizdi, ablam çok yıkıldı” diye konuştu.
(İHA) 
Editör: TE Bilisim