Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi Hazırlık Fakültesi Dekanı, hemşehrimiz Prof. Dr. Ahmet Güngör’e Kazakistan Uluslararası Bilişim Akademisi tarafından “Akademik” unvanı verildi.

Uluslararası Bilişim Akademi Kurulu, “Nur Otan” UDP konferans salonunda 6 Haziran günü olağan toplantısını yaptı. Gündemde yer alan “Uluslararası Elektrik Enerji Sistemi” ve “Bilişim Toplumu Günü” konuları başlığı altında Kazakistan’ın dört bir tarafından gelen bilim adamları ve akademisyenler tarafından bildiriler sunuldu.

Bildiri sunumlarının ardından yapılan ödül töreninde ise bu yıl Akademi üyeliğine kabul edilen ve “Akademik” unvanı verilen akademisyenlere diploma ve kimlikleri, Akademi Başkanı Aşimov Abdıkappar Aşimoviç tarafından sunuldu.

Akademi üyeliğine yurtdışından temsilen seçilen Prof. Dr. Ahmet Güngör’e diplomasını veren Başkan Aşimoviç, Prof. Ahmet Güngör’ü tebrik etti.

Ardından kürsüye gelen Güngör, İngilizce ve Rusça yaptığı konuşmasında, “Akademik” unvanı üniversitelerde emek veren bir bilim adamı için mesleğinin zirvesi ve profesörlükten sonraki bir üst unvan olduğunu belirterek, kendisini bu unvana layık gören Akademi Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim