Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup FETÖ/PDY Terör Örgütü mensubu tarafından geçtiğimiz Cuma akşamı yapılan başarısız darbe girişimi sonrasında Jandarma İstihbarat Dairesi’nin Çorumlu Korgeneral’e emanet edildiği belirtildi.
Konu ile ilgili sosyal paylaşım sitesi üzerinden bir paylaşımda bulunan Çorum Şehit Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı Terör Gazisi Zeki Dilmen, “Alacalı hemşehrimiz Korgeneral Harun Ocaklı Jandarma İstihbarat Daire Başkanı olmuştur. Alacamızın gururu komutanımıza yeni görevinde üstün başarılar diliyorum” görüşüne yer verdi.
Alaca doğumlu olduğu öğrenilen Harun Ocaklı’nın, Van İl Jandarma Komutanlığı ve Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerini yürüttükten sonra 2007 yılında da Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı görevini yürüttüğü, 2009 yılı yaş kararları ile tuğgenerallikten tümgeneralliğe yükseldiği; bu tarihten sonra
Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanlığı görevine getirildiği; 2014 yılı YAŞ kararları ile de tümgenerallikten korgeneral rütbesine yükseldiği öğrenildi.
ÇORUM HABER, Çorumlu Korgeneral Harun Ocaklı’yı kutlar, yeni görevinde başarılar diler.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim