TV8’in hafta içi sabah kuşağında izleyiciyle buluşan ve Nur Tuğba Algül, Esra Eron ve Hakan Ural’ın sunuculuğunu yaptığı programda Numan Ünsal, sağlıklı beslenme konusunda bilgiler paylaştı.

Program sunucularının sorularını yanıtlayan Numan Ünsal, ekran başındaki izleyicilere sağlıklı beslenme tüyoları vererek, zayıflamak için özel diyet karışımları hazırladı.

NUMAN ÜNSAL KİMDİR?

1974 yılında Çorum’da doğan Numan Ünsal, meslek hayatına küçük yaşlarda babasının sahibi olduğu restoran mutfağında başladı.

Üniversite yıllarında profesyonel olarak işletme sektörüne adım atan Ünsal, uzun yıllar Pacha Club, Nişantaşı Café Inn ve The North Shield Pub gibi İstanbul’un gözde mekânlarında işletme müdürü olarak çalıştı.

2007 yılında Levent Penso’ya ait olan Café Clementine, Home Store restoran ve mağaza zincirlerinin iki yıl boyunca genel koordinatörlüğünü yapan Numan Ünsal, 2009’da Amerika’ya yerleşerek, Florida Atlantik Üniversitesi’nde “Hospitality Management” dalında eğitimini tamamladı.

Özellikle Amerika’da çok yaygın bir hastalık olan obezite ve fast food alışkanlıklarından dolayı sağlıklı beslenme, alternatif pişirme teknikleri, alkali ve çiğ beslenme üzerine de yoğunlaşan Ünsal, “Nutrition & Wellness Consultant” dalında da eğitim aldı ve Miami’de kendi restoranını faaliyete geçirdi.

Mutfak ekibinin başında Executive Chef olarak birçok başarıya imza atan Ünsal’ın 2012 yılında ise açmış olduğu restoran Florida’da yüzlercesi arasından birinci seçilerek, “Best Mediterranean Restaurant” ödülüne layık görüldü. Numan Ünsal, restoranıyla eş zamanlı şekilde “Sağlıklı Yaşam Koçu” ve “Öğün Plânlayıcısı” olarak da çalıştı.

2014 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yapan Ünsal, Amerika’da aldığı eğitim ve edindiği tecrübelerini İstanbul’da danışanları ve aynı zamanda birçok yayın kuruluşu aracılığıyla tüm Türkiye ile paylaşmaktadır.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim