Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada 1 Eylül günü Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın Suriye’nin Cerablus kentinde kurduğu fırında kullanılmak üzere talep ettiği acil 1 TIR un talebinin hemen harekete geçilerek bir gün içerisinde toplandığı kaydedildi.
Açıklamada Çorum Valiliği, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile Kızılay Çorum Şubesi koordinasyonunda Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın talep ettiği 17 ton ekmeklik unun ilimizdeki fabrikaların desteğiyle kısa sürede toplanarak 3 Eylül günü 10.30’da Özel İdare’nin görevlendirdiği şoförle birlikte Suriye’ye yollandığı ifade edildi.
Buna göre Çorum’dan Cerablus’a giden TIR’a Dost Gıda San. ve Tic. A.Ş., Yüksel Un İrmik ve Bakliyat Unları San. ve Tic. A.Ş, Ejder Blok ve Gıda San. ve Tic. A.Ş, Çorum Hitit Un Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti, Çorum Un İrmik ve Makine San . Tic. Ltd. Şti, İskilip Erenler Un İrmik San. ve Tic. Ltd. Şti., Sungurlu Ocaklı Otomotiv ve Gıda San. Tic. Aş, Çorum Hatap Değirmenleri Gıda San. A.Ş’den 2’şer, Yelmenler Un Nak. Kimyevi Mad. San. Tic. Ltd. Şti’den ise 1 ton olmak üzere toplandığı ifade edildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim