Eral Mermer adına işletme ruhsatı alınan ve “Hitit White” (Hitit Beyazı) adıyla görücüye çıkarılan Yoğunpelit köyündeki beyaz mermerin son derece kaliteli olduğu da belirlenince, Ankara’da faaliyet gösteren, ünlü işadamı Mahmut Arslan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Betamer, Eral Mermer’e büyük ortak olarak iştirak etti ve işletmeyi sermaye-makine-techizat bakımından güçlendirdi.

Yoğunpelit’ten, içinde bulunduğumuz günlerde Bahreyn ve Hindistan’a blok mermer ihracatı gerçekleştirildi. Bahreyn’e gönderilen mermer bin tona tamamlanacak. Hindistan’a ise ilk etapta 250 ton mermer sevk edildi. Geçen yıl Çin’e de 450 ton mermer gönderilmişti.

Av. Sadık Eral ile işletmenin yöneticisi Maden Mühendisi Mustafa Duruel, gazetemizi ziyaret ederek, üretim ve ihracat çalışmaları hakkında Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’a bilgi verdiler. Maden Müh. Duruel, iç piyasaya da önemli miktarda blok mermer verdiklerini belirterek, “Bizden blok alan pek çok firma, bunları işleyerek ihraç ediyor. Ürettiğimiz mermerin dolaylı olarak ihracatı çok daha fazla.”dedi.

Hitit beyazının yurt içinde ve dışında beğenildiğini, üretim kapasitesinin de giderek arttığını anlatan Mustafa Duruel, “Hedefimiz Çorum piyasasında daha fazla yer edinmek. Kalitemiz fark edildiğinde tercih edileceğimizden hiç kuşkumuz yok” diye konuştu.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim