Kızılay’a alınan kan bağışı aracı ile iki ilçeye cenaze aracının devir teslim töreninde konuşan Vali Kılıç, Çorum’daki ruhun, yöneticinin işini kolaylaştırdığını ve bu yönetici ve halkla çok sayıda başarıya imza atılabileceğini kaydetti.

Kıymetli bir meclisle çalıştıklarını anlatan Vali Necmeddin Kılıç, “İl Genel Meclisi üyelerimiz Çorum’un faydasını gördüklerinde oy birliği ile karar alıyorlar. 1 milyon 250 bin metrekare parke taşının ihalesini bitirdik. İleride daha iyi projelere imza atacağız” dedi.

Çorum’un sahip olduğu tarihle beraber farklı bir şehir olduğunu dile getiren Kılıç, “Şehirlerin bir ruhu vardır. Şehirde yaşayanların şehrin sokaklarıyla, tarihiyle, eserleriyle, coğrafyasıyla bütünleşmiş bir ruhu vardır. Şehirlerin ruhundan bahseden akademisyenler, kampüslerdeki üniversite öğrencilerinin sık sık şehir sokaklarında gezmelerini tavsiye etmektedirler. Çorum da bir şehir ruhunu teneffüs ettiğimiz medeni coğrafyalarından birisidir. Bu ilde bir şehir ruhu var. Bu ilde kadimden gelen bir medeniyet ışığı var. Her ilde bunu görmek mümkün değildir” diye konuştu.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim