Alaca Avni Çelik MYO Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan’ın da yer aldığı ziyarette ilk olarak Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Erkan Ömeroğlu ile Alaca’ya yapılacak olan yurt projesi ile ilgili görüşüldü. İnşaatına bu sene başlanacak olan yurdun en kısa zamanda hizmete gireceği bilgisine yer verildi.

Prof. Dr. Alkan ve beraberindeki heyet ikinci ziyareti ise KYK Genel Müdürü Sinan Aksu’ya yaptı. Üniversite ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette, KYK’nın ilimize yapacağı yatırımlar ile kampüse yapılması planlanan yurt konusu ele alındı. Rektör Alkan, KYK yurtlarının profesyonel bir yaklaşımla öğrencilere hizmet etmeyi sürdürdüğünü, yurtların sadece konaklanan mekânlar değil, aynı zamanda son yıllarda yapılan atılımlarla öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılan, entelektüel birikimi olan, girişimci bir vizyona sahip ve bulunduğu şehrin kültürel faaliyetlerinin takipçisi bireyler olarak hayata hazırlanmalarına katkı sağlayan kurumlar haline geldiğini ve bu bakımdan yurtları çok önemsediklerini vurguladı.

Üniversitedeki önemli sayıda öğrenci artışına paralel olarak Çorum KYK olarak yapılan yeni yatırımlar ve alınan tedbirler sayesinde ilimizde yurt problemi yaşanmadığını ifade ederek yatırımların ve çalışmaların hızla sürdüğünü söyleyen KYK Genel Müdürü Aksu da Alkan ve beraberindeki heyete ziyaretleri için teşekkür ederek çalışmalarında başarı diledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim