AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TRT AVAZ’da Levent Kol ve Şahla Orjiuva Bozkurt’un sunduğu Yeni Gün programında Çorum’a anlattılar.
Çorumlu Türk Halk Müziği sanatçısı Ezgi Saykan’ın da Çorum türkülerini seslendirdiği programda, Külcü ve Uslu, stüdyodaki herkese Çorum leblebisi ikram ettiler.

“FARKLILIKLARIMIZLA CAZİBE YARATABİLİRİZ”
Çorum’un tarih ve kültür turizmi potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorum, homojen yapısını hala sürdürebilen, bunu başarabilmiş bir kent. Farklılıklarımızı ortaya koyarak daha fazla insanın Çorum’a gelmesini sağlamalıyız.” dedi.
Çorumlu sanayicilerin Çorum’dan kazandıkları parayı yine Çorum’a yatırdıklarını, bu durumun ise benzerine az rastlanır bir davranış olduğunu ifade eden Külcü, belediyecilik hizmetlerinin merkezinde “insan” olduğunu, bir yandan şehrin mimarisini, estetiğini önemsediklerini, diğer yandan da fiziki yatırımlara tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi.

“İŞSİZLİK AB ORTALAMASININ ALTINDA”
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu,
teşvikler ve yatırımlar sayesinde Çorum’daki işsizlik oranının AB ortalamasının altında, Almanya düzeyinde olduğunu belirterek, “Son dönemde karayolu, sağlık, eğitim, sulama gibi yüz akı yatırımlarımızı, demiryolu ve hızlı trenle taçlandırmak üzere çalışmalarımızı başlattık. Çorum'da ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmeyi eş zamanlı gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

“KADEŞ ANLAŞMASININ TARAFI”
Çorum’un Hitit, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve son olarak Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere bütün tarihe tanıklık etmiş kadim bir kent olduğunun altını çizen Salim Uslu, “Tarihte bilinen ilk yazılı anlaşma olan Kadeş Anlaşmasının Mısırlılarla birlikte tarafı olan Hititler, Çorum topraklarında yaşamıştır. Hattuşa, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmış çok önemli bir merkezdir.” dedi.
Çorum’un kültürel değerleri hakkında da açıklamalarda bulunan Uslu, “Alacanın Hıngâli, Çorum Mantısı, Keşkeği, İskilip ve Bayat'ın Dolması, Osmancık ve Kargı'nın Sırık Kebabı bizim damak tadımız ve zenginliğimizi oluşturan kültür varlığımızdır.” ifadesini kullandı.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim