Haritada Çorum'un doluluk oranının yüzde 69,84 olduğu görülürken, Çorum'un bu doluluk oranıyla çok sayıda ilin önünde olduğu gözlendi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hastanelerdeki doluluk oranlarına ilişkin bilgileri aktaran Bakan Koca, doluluk oranın yüzde 51.6 olduğunu söyledi. Koca, “Yoğun bakım yatak doluluk oranımız bütün Türkiye ortalaması olarak yer yer bazı illerde bu oranlar farklı olabilir onları da birazdan söylüyor olacağım yüzde 66,3. Ventilatör yani solunum cihazı doluluk oranımız ise yüzde 33,6” dedi. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm Türkiye'nin yoğun bakım yatak doluluk oranı ve ventilatör (entübe) doluluk oranlarını paylaştı.
Bakan Koca'nın açıkladığı verilere göre Çorum'da yoğun bakım doluluk oranı 69.84, ventilatör (entübe) doluluk oranı ise 48.71.
Çorum’un bu oranlarla Ankara, İstanbul, Antalya, Konya ve nüfus yoğunluğu daha fazla olan büyükşehirleri geride bıraktığı görülüyor.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim