Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ'nün kent genelinde yeniden yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturması kapsamında, 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Çorum merkezli Ankara ve İzmir'de de eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 25 şüphelinin 24'ü yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Çorum Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İl imamı olduğu tespit edilen firari şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtilirken, baskınlarda şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda; örgüt üyelerine dağıtılması noktasında notlar bulunan 25 bin 470 TL, 520 Euro ve bin 730 Doların yanı sıra çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi.

Öte yandan polisin şüphelilerden elde ettiği cep telefonları üzerinde yaptığı incelemelerde ise, telefonlarda 'Bylock' benzeri örgütsel yazışmaların yapıldığı programların yüklü olduğu, örgütün yurt dışında bulunan kendi mensupları tarafından, yurt içindeki örgüt üyelerine para akışının da yabancı para transfer kanallarıyla yapıldığı da tespit edildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim