Çorum İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla dün bir etkinlik düzenlendi.

Buharaevler Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlğe Vali Necmeddin Kılıç, Ak Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Cumhuriyet Savcısı Edip Özgül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, İl Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Aykut Gürses ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun yanı sıra bazı kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından ilk olarak kürsüye gelen İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, uyuşturucunun önlem alınmaması durumunda büyük bir toplumsal sorun oluşturabileceğine dikkat çekerek, “Dünya genelinde artan uyuşturucu kullanımı, ülkemiz için de risk oluşturuyor. Hepimizin çocukları risk altında. Bu konuda başta aile ve okula büyük iş düşüyor.” dedi.

Daha sonra sırasıyla söz alan İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Sevil Dirlik Zaman, “İlimizde Uyuşturucuyla Mücadele Faaliyetleri”, AMATEM Sorumlu Hekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emrah Karadere “ÇORUM amatem Çalışmaları” ve Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü’nden Günalp Bağıröz ise “Yarına El Ele Bağlan Projesi” konularında birer sunum yaparak Katılımcıları bilgilendirdiler.

Etkinliğin son bölümünde uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadelede katkı sağladıkları için İl Emniyet Müdürlüğü’nden Polis Memurları Hüsnü Akkuş ve Ahmet Altın, İl Jandarma Komutanlığı’ndan Uzm. Çvş, Tahsin Değirmenci, Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü’nden Günalp Bağıröz, Rehberlik Araştırma Merkezi’nden Tahsin Demir ve Mahmut Yaser Mert, Hasanpaşa Meslekî Teknik Anadolu Lisesi’nden Demet Özdemir ve Levent Sarı, Şehit Emin Güner Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Hamdi Erkuş ve Mahir Yavşan, Hitit Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emrah Karadere ve Yrd. Doç. Dr. Ece Yazla Asafov, Çorum Belediyesi’nden Abdulkadir Karabulu, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden İlhan Ünal, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Serap Sayın, İl Müftülüğü’nden Fazlı Saraç, Yeşilay Derneği İl Başkanı Atilla Alpay ve Gençlik Lideri Nazlı Mumcu’ya teşekkür belgeleri Vali Kılıç ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

​​​​​​

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim