Vali Kılıç başkanlığında düzenlenen toplantıya Dodurga Kaymakam Vekili Tayfun Deli, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, Milli Emlak Müdürü Fatih Kansu Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Orman İşletme Müdürü Erkan Yurt ve tıbbi aromatik bitkiler konusunda çalışan personeller katıldı.

Toplantıda tıbbi aromatik bitki üretimi için start verilerek görev dağılımı gerçekleştirildi. Ekim sezonu olması nedeni ile ekim dikim planlaması, bu kapsamda yapılacak çalışmalar planlanarak proje süreçleri belirlendi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Çorum’un ekonomik kalkınmasında önemli bir yer tutacak hatta ülke ekonomisine ciddi bir gelir sağlayacak olan tıbbi aromatik bitki üretimi Çorum’dan yönlendirilerek atıl durumda bulunan tarım arazileri ekonomiye kazandırılacak. Bu alanda yapılacak çalışmalarla birlikte tarımsal sanayi tesislerinin kurulması ve geliştirilmesi, aynı zamanda atıl durumda bulunan hazine arazilerinin değerlendirilmesi ile tıbbi aromatik bitki üretiminde ciddi anlamda iş ve istihdam imkanı sağlanacak” görüşlerine yer verildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim