TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış’ın eşlik ettiği İlyas Serenli önce Çorum’da yapılması plânlanan ve yapımı tamamlanan camii ve Kur’an kursu inşaatları ile TDV Çorum Şubesi ve Yayınevini yerinde gördü.

İlyas Serenli daha sonra Çorum Müftülüğü tarafından Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen Nisan Ayı Din Görevlileri Personel Toplantısı’na katıldı. Toplantıda TDV'nin yurtiçi ve yurtdışı hizmetleri masaya yatırıldı.

TDV Çorum Çarşı Şubesi’nde Çorum İl ve İlçe Müftüleri ve muvazzaf personel ile de bir araya gelen Serenli, Çorum'daki Vakıf hizmetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Ardından Çorum Belediyesi tarafından yapılan Kur’an kursları ile mahalle mescitleri inşaatlarını yerinde inceleyen Serenli’nin sonraki durakları Akşemseddin Camii ile Prof. Dr. Hayrettin Karaman Külliyesi ve içinde yer alan Abdülhamid Han Camii oldu.

BAŞKAN GÜL’E ZİYARET

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli ayrıca Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül’e de bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Çorum Belediyesi’nin son derece örnek çalışmalara imza attığını görmekten mutluluk duyduğunu kaydeden Serenli, Çorum izlenimlerini Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’la da paylaşacağını dile getirdi.

Çorum ziyaretinin çok verimli geçtiğini söyleyen İlyas Serenli, özellikle Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan camii ve Kur’an kurslarını çok beğendiğini ve Çorum’daki çalışmaların diğer illere de örnek gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Çorum’daki hizmet binalarının ve ibadethanelerin tamamlanmasında emeği geçen herkesi tebrik eden İlyas Serenli ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı olarak Çorum için kendilerine düşen görevi daima yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini vurguladı.

İlyas Serenli’ye Çorum temasları boyunca Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Müftü Yardımcıları Ahmet Süzen ve Abdullah Pamuklu, TDV Çorum Şube Temsilcisi Mustafa Ersoy ve Yönetim İşleri Yöneticisi Ramazan Tarık Gökçe eşlik ettiler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim