İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi üyeleri Vali Kılıç yönetimindeki toplantıda gündem maddelerini görüşerek karara bağladı. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracığıyla İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararlar kamuoyuna açıklandı. Buna göre yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.

“1-Okul sağlığı programı kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının arasında 17.05.2016 tarihinde okul sağlığı hizmetleri işbirliği protokolü imzalandı. Protokol gereği okul sağlığı çalışmalarının gözden geçirilip planlama yapılması il düzeyinde sonuçların belli aralıklarla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesi amacıyla İl Umumi Hıfzıssıhha kararı ile Vali/Vali Yardımcısı başkanlığında Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün kurum temsilcileri ve idari amirlerinin katılımı ile il okul sağlığı kurulu oluşturulması gerekmekte olup kurulun Vali Yardımcısı Adem Saçan başkanlığında; Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayhan Bolat, Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Zafer Yapar, Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürü Dr. Hüseyin Moray, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü, Merkez 1 Nolu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Süleyman Akif Yıldırım, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapar, Şehit Mustafa Solak MTAL Müdürü Levent Tuzcu’nun üyeliğinde kurulmasına,

2-İlimiz merkez ilçe Kızılpınar Köyü’nde bulunan mülkiyet hazineye ait 103 ada 4 parsel nolu 17.492, 04 metre karelik yüzölçümlü taşınmazın mezarlık olarak kullanılmasına, yukarıda niteliği belirtilen taşınmaz malın cinsinin ilimiz kadastro müdürlüğünce mezarlık olarak değiştirilerek tapu sicilinin yapılmasına, tescilli yapılan mezarlığın Kızıypınar Köyü karar defterine değişikliğin işlenmesine, tescili yapılacak mezarlık yerinin mesafeleri ve diğer konular Çorum Belediye Başkanlığı imar planına işlenmesine, halk sağlığı müdürlüğünce tanzim edilen Kızılpınar Köyü mezar yeri ile ilgili dosyası ekte sunuldu.

Bu kararın gereği için Çorum Belediye Başkanlığına, İl Özel İdaresine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Halk Sağlığı Müdürlüğüne, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne, İl Tapu Müdürlüğü ve Kızılpınar Köyü Muhtarlığına gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim