İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük proje hakkında yaptığı açıklamada günümüz eğitim sisteminde öğrencilerin üreten, ekonomik ve sosyal gelişmelere katkı sağlayan, 21. Yüzyıl becerilerine sahip bireyler olarak yetiştirilmesinin hedeflendiğini hatırlattı.

Çağın gereklilikleri ve teknolojideki gelişmelerle birlikte düşünen, sorgulayan, araştıran ve buluş yapabilen öğrencilere olan ihtiyacın gün geçtikçe arttığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Büyük, “Bu nedenle öğrencilerin Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik derslerinde öğrendikleri bilgileri bir bütünün parçaları olarak görmelerini sağlayan STEM dünyada birçok ülke tarafından öğretim programlarına dahil edilmektedir. STEM eğitimi, teorik bilginin uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesini amaçlamaktadır. Yazılım ve kodlama başta olmak üzere bu yeni eğitim programını il geneline yaygınlaştırmak için tüm öğretmenlerimizi STEM hakkında bilgilendirmek istiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak güncel gelişmelere yönelik projeler hazırlamaktayız. OKA Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında sunduğumuz Robotik ve Mekatronik Sanayi Atölyeleri ön fizibilite raporunu tamamlamış bulunmaktayız. Bu rapor kapsamında BİLSEM‘e yeni bir bina yapacağız. Yine OKA Güdümlü Proje Desteği ile BİLSEM bünyemizde Robotik ve Mekatronik Sanayi Atölyeleri kuracağız. Bu projemizin ön hazırlık toplantısını 27.07.2017 günü gerçekleştireceğiz” dedi.

STEM eğitici eğitiminin isteğe bağlı olarak Fen Bilimleri, Matematik, Bilgisayar, Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri başta olmak üzere 24´er kişilik 2 grup halinde toplam 48 öğretmene verileceğini söyleyen Büyük, eğitimlerin 40 + 40 toplam 80 saat olarak yapılacağını, bu eğitimi alan öğretmenlerin il genelinde öğretmen ve öğrencilere STEM eğitimi vereceğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim