Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Çorum'da faturası her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Çorum’da yeni tip koronavirüs can almaya devam ediyor. Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören bir hasta daha hayatını kaybetti.

Çorum’da Mart ayından 1 Ağustos tarihine kadar alınan önlemler ve yapılan başarılı çalışmalar sonucunda sadece 5 vatandaş hayatını kaybederken, bu süreçten sonra ise 17 vatandaş hayatını kaybetmiş oldu. Normallaşme sürece ile birlikte vaka sayıları artan ve Kurban Bayramı sonrasında özellikle de son 3 haftada hayatını kaybeden 17 kişi ile birlikte toplam vefat sayısı ise 22’ye yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da son 24 saatteki verileri paylaşarak 18 kişinin koronavirüsten dolayı hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının ise 6 bin 139'e yükseldiğini açıklamıştı. Ayrıca önceki gün yapılan 95 bin 943 test sonucunda bin 443 yeni vaka tespit edilirken, 743 kişi ise iyileşerek taburcu olmuştu. Türkiye genelinde toplam ağır hasta sayısı ise 796 olarak açıklandı.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim