Adalet ve Kalkınma Partisi Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi, Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Yukarı Sanayi Sitesi'nde imalatçıları ziyaret etti.
Milletvekili Bağcı, beraberinde AKP İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, İl Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Adem Oğuzhan Kaya, Mahmut Öztemiz, İl Yönetim Kurulu Üyesi Musa Arif Erkan, İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri Bayram Özaydın, Onur Sağlam, Samet Can Yıldırım ile sanayide imalatçıları ziyaret etti.
Esnafa “hayırlı işler” dileyen Milletvekili Bağcı, “Dün çekiç sesi duyduğumuz sanayimizde bugün tornalar, CNC tezgahları ve makinalar çalışıyor. Üretici ve imalatçı gidişattan memnun. İşadamlarımız eğitimli işçi bulamamaktan şikâyetçi. Bir firmamız 5, diğeri 20 işçi başvurularının İŞKUR'da aylardır beklemesine rağmen işçi bulamadıklarını, Çorum'da işsizlik olduğuna inanmadıklarını söylediler. Çok şükür Çorum'da çarklar dönüyor. Piyasaların seçimler ve istikrardan bir endişesi yok. AKP ve Başbakan Davutoğlu ile istikrar sürecek ve Çorum büyümeye devam edecektir” diye konuştu.
Ziyarette bir işadamının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘ok gibi adam’ demesi üzerine Başbakan Davutoğlu’nun da öyle olduğunu ve bunu Dışişleri Bakanlığı’nda gösterdiğini söyleyen Bağcı, “İnşallah yeni dönemde bu millet bunu görecek. Türkiye güçlü lider ülke olacaktır” dedi.
Sanayici ürettikçe Çorum ve ülkenin büyümesinin devam edeceğini belirten İl Başkanı Bekiroğlu ise konuşmasında “Biz üreticimizi ihracata teşvik eden politikalarımızla Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi yapma konusunda kararlıyız. Strateji ve Eylem Planlarımızı ortaya koyduk. Sizin de bizlere olan desteğinizin artarak devam etmesini diliyorum” görüşünü dile getirdi.
Sanayi sitesi esnafı ise ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek Milletvekili Bağcı ve beraberindeki heyete teşekkür ettiler.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim