Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve HDP İzmir Milletvekili adayı Pınar Aydınlar’ın da konuşmacı olarak katıldığı miting önceki gün Cumartesi Pazarı’nda gerçekleştirildi.
Mitinge; HDP Çorum ve Amasya milletvekili adayları, HDP il örgütü, partililer ve vatandaşlar katıldı. Demokrasi şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ile başlayan mitingde HDP Çorum Milletvekili adayları Muharrem Özünel, Meliha Üşüdür ve Hasibe Beyaz ile HDP İl Eşbaşkanı Özlem Tunç birer selamlama konuşması yaptı.
HDP olarak hak arama mücadelesi verdiklerini ve bu zamana kadar çok bedel ödediklerini ifade eden HDP Çorum 1. sıra Milletvekili adayı Muharrem Özünel, “Bugün bizlere kutsal bir görev verildi ve biz bu görevin üstesinden geleceğiz. Yoksa Türkiye’nin gidişatının iyi olmadığını hepimiz biliyoruz. Türkiye’nin başındaki diktatörü birlikte göndereceğiz. O yüzden HDP etrafında birleşmeli ve mücadelemizi sürdürmeliyiz” dedi.
Ardından söz alan HDP Çorum 3. sıra Milletvekili adayı Meliha Üşüdür, “Rengimizle ve kimliğimizle sorunlarımızı haykırmak ve kadınların sesi olmak için HDP’den aday oldum. İşçi-emekçi kadınlar olarak, ‘Artık söz bizde, yetki bizde’ diyoruz. Kadınlar artık kendi kararını verip, mücadelesini sürdürebilmeli. Gelin dünyamızı birlikte değiştirelim” diye konuştu.
HDP Çorum 4. sıra Milletvekili Adayı Hasibe Beyaz ise, “Türkiye’nin tüm renklerini içinde barındıran birlikteliğe ihtiyaç vardı. Halkların Demokratik Partisi tüm ezilenlerin sözcüsü, kadınların sesi oldu” dedi.
HDP İl Eşbaşkanı Özlem Tunç da, “Omuz ver, dayanışma büyüsün. Faşizmin barajını birlikte yıkalım. Yaşasın örgütlü mücadelemiz” şeklinde partililere seslendi.
HDP’nin Çorum mitingi, davul zurna eşliğinde halay çekilmesinin ardından sona erdi.



(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim