Günümüzde binaların olmazsa olmazı “asansörler”…
Çok katlı binalara zorunlu olarak asansör konuluyor, ama artık dubleks, tripleks gibi müstakil binalarda bile asansör konforundan yararlanılmaya çalışılıyor.
“Asansörde kalma” veya “asansörün çakılması” gibi tüyler ürperten riskler nedeniyle, asansörlerin en son teknolojiye göre üretilmiş olması ise, başlıbaşına önemli bir nokta.
Sanayi Sitesi’nde asansör kabini ve panosu imal eden Mercan Makina ve Asansör firmasının yöneticilerinden Eyüp Şanlı, imalatta en ileri teknolojiyi kullandıklarını, bu nedenle Çorum’un yanısıra çevre illerden de sipariş aldıklarını, Samsun başta olmak üzere komşu kentlere malzeme satışı yaptıklarını anlatıyor.
Asansör kabin ve panolarının montajını da deneyimli bir ekiple gerçekleştirdiklerini ifade eden Eyüp Şanlı, “Şimdi 10 kişilik asansörler standart hale geldi, ama biz verilen her ölçüye göre asansör kabini yapabiliyoruz” diye konuştu.
Asansör arızalarından illallah diyen bazı apartman yöneticilerinin, ağır yük ve eşya taşınmasını önlemek için çeşitli tedbirler aldıklarına da dikkat çeken Şanlı, şahit oldukları ilginç bazı tedbirleri şöyle anlatıyor:
“Bazı apartman yöneticileri, kendi dairelerine hat çekerek düğme yerleştiriyor. Kendisi bizzat denetleme imkânına sahip olmadığı zaman, asansörü arıza konumuna geçiriyor. Hatta, eşya taşınmasını önlemek için kabinin ortasına direk dikildiğine bile şahit olduk. Böylelikle, eşya taşınması imkanı fiziki olarak ortadan kaldırılmış oluyordu.”
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim