Çorum Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından ilimizdeki aile hekimlere yönelik olarak “Akılcı Antibiyotik Kullanımı” konulu eğitim toplantıları düzenlendi.

“Akılcı İlaç Kullanımı Ulusal Eylem Planı 2014-2017” kapsamında öncelikli faaliyet alanlarından biri olan antibiyotiklerin akılcı kullanımının sağlanması amacıyla Çorum’da görev yapan aile hekimlerine yönelik olarak “Grup A Streptokok Akut ve Farenjit Tanı ve Tedavisi” konulu eğitim toplantıları yapıldı.

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ahmet BArış, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayhan Bolat, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Sevil Dirlik Zaman, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin Göksal ve Aile Hekimliği Şube Müdürü Dr. Zafer Yapar‘ın katıldığı programda, Antibiyotik reçete oranlarının düşürülmesi, Akılcı Antibiyotik kullanımı hedefleri doğrultusunda Çorum’da yapılacak çalışmalar ile tarafların üzerine düşen sorumluluklar konusunda değerlendirilmelerde bulunuldu.

2017 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı’nın Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde Grup A Streptokok yüzey antijenini tespit eden duyarlılığı, özgüllüğü, tanısal doğruluğu yüksek, hızlı tanı testlerinin ilimizde kullanılmasına başlanılacağı, bu kapsamda, Akut boğaz ağrısı şikâyeti ile başvuran hastalarda Grup A streptokok Hızlı Antijen Testleri kullanımı konusunda Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Derya Yapar ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Kazım Çebi tarafından eğitim verildi.

Eğitim sonunda Aile Hekimlerine Antibiyotik reçeteleme oranları hakkında bilgilendirici geribildirim mektupları Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından verildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim