Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve temel atma törenine katılmak üzere önceki gün geldiği Çorum’da sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve muhtarlarla buluştu.
Bakan Fikri Işık, Afra Düğün Salonu’nda düzenlenen akşam yemeğinde çok sayıda STK temsilcisi ve muhtarla bir araya gelerek, gündeme ilişkin görüşlerini aktardı.
Afra Düğün Salonu’nda verilen yemeğe Bakan Işık’ın yanı sıra, AKP Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ile Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Milletvekili Adayları Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ahmet Sami Ceylan, İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Yemekte kısa bir selâmlama konuşması yapan AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, “Sloganımız Çorum’da 4’te 4, Türkiye’de 400 milletvekili ile yeni bir anayasa, yeni bir parlamento sistemi ve başkanlık sisteminin öngördüğü bir şekilde yola devam etmek istiyoruz.” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çorum’un AKP iktidarında 7,5 milyarın üzerinde yatırım aldığını belirterek, “Çorum’a yatırımlarımız bundan sonra da devam edecek. İktidara geldiğimizde Çorum’da duble yol yoktu. Önümüzdeki süreçte Çorum, otoyollar bakımından da önemli bir kavşak noktası hâline gelecek.” dedi.
Bakan Fikri Işık, 2. Abdülhamid ve Atatürk’ten sonra Türkiye’de demiryolu yatırımlarının ihmal edildiğini dile getirerek, “Tâ ki AKP iktidar olana dek, bu ihmal devam etti. Biz iktidar olunca demiryollarına ağırlık verdik. 2002 Türkiyesi, IMF’den nefes alıp da hızlı trenin hayâlini kuramıyordu. Bundan sonraki yeni hedefimiz Çorum’u da içine alan Ankara-Samsun Hızlı Tren Hattı’nı hayata geçirmek olacak.” diye konuştu.
7 Haziran Seçimleri’nde Çorum’daki tüm milletvekillerini kazanmak istediklerini vurgulayan Bakan Işık sözlerini, “Yeni dönemde eksiklerimizi tamamlayıp Türkiye’yi dünyada lider bir ülke konumuna getirmek istiyoruz. Çorum’da da milletvekili sayısını 4-0 yaparak ülkemizdeki en güçlü illerden biri olmasını istiyoruz. Bu konuda halkımızın basiretine ve faziletine güveniyoruz.” şeklinde tamamladı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim