Çorum’da halk otobüsünde üniversite öğrencisi 20 yaşındaki genç kıza tacizde bulunduğu iddia edilen 68 yaşındaki R.Y, hakkında soruşturma başlatıldı.

Olay, Akkent-Saat Kulesi seferini yapan özel halk otobüsünde üç gün önce yaşandı. İddiaya göre, arkadaşı M.K (20) ile birlikte halk otobüsüne binen üniversite öğrencisi N.S. (20), orta kapıya yakın bir koltuğa oturdu. Bir süre sonra emekli 68 yaşındaki R.Y. de otobüse binerek, genç kızların arkasındaki koltuğa oturdu.

Daha sonra N.S, yanındaki arkadaşının omzuna başını koyarak bir süre uyumaya başladı. Bir süre sonra hızla arkaya dönen N.S ile arka koltukta oturan R.Y., arasında “taciz ettin” tartışması başladı.

ÇIĞLIK ATTI

N.S’nin çığlık atıp, bağırması üzerine yerinden kalkan R.Y’ye otobüsteki çoğunluğu üniversite öğrencileri tepki gösterdi. Bir erkek öğrenci R.Y’ye yumruk attı. Bazı kız öğrenciler de N.S’yi sakinleştirme çalıştı.

KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Yaşlı adamla birlikte otobüsten inen öğrenciler, durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, N.S. ve diğer öğrencilerin şikayeti üzerine gözaltına alınarak, karakola götürüldü.

Emniyetteki ifadesinde tacizde bulunmadığını öne süren R.Y, otobüste kalp rahatsızlığı geçirdiğini ve öne doğru eğildiğini dile getirerek, asla taciz olayının söz konusu olmadığını iddia etti.

SERBEST KALDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen R.Y, Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli kontrol ile serbest bırakıldı. Olayla ilgili savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın sürdüğü, olaya ilişkin otobüsün güvenlik kamera kayıtlarının incelendiği öğrenildi.

KAMERALAR KAYDETTİ

Halk otobüsü içinde yaşandığı iddia edilen taciz olayı, aracın içindeki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntülerde, genç kızların arkasında oturan R.Y’nin, olayın ardından üniversite öğrencisi N.S’nin tepkisinin ardından aniden yerinden kalktığı ve bu sırada erkek öğrencinin yaşlı adama müdahalede bulunarak, yumruk atması da kaydedildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim