Çorum’da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ‘terör örgütleri’ne veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu iddia edilen kamu görevlilerinin işlerine Resmi Gazete’de yayımlanan listelerle son verildi.
Bu kapsamda ihraç listesinde Çorum’dan eski Vali Yardımcısı Savaş Tuncer, eski İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, eski Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu ile eski Dodurga Kaymakamı Muhammet Emin Elmalı da yer aldı.
Çorum’da farklı mesleklerden yüzlerce kişinin memuriyetleri yeni kararname ile son buldu. Kamudaki işlerine son verilenlerin büyük bölümünü öğretmenler oluşturdu.
Bu kapsamda Gıda Bakanlığı’ndan 7 mühendis ve 3 veteriner hekim olmak üzere 10 kişi, Diyanet İşlerin’nden aralarında Müftü Yardımcısı, Şube Müdürü, Vaizlerinde de olduğu merkez ve ilçelerden toplam 16 kişi, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ise merkezde 180 öğretmen ile birlikte 30’u Alaca, 37’si Sungurlu, 2’si Uğurludağ, 2’si Bayat, 3’ü Dodurga, 26’sı İskilip, 6’sı Kargı, 4’ü Laçin, 2’si Oğuzlar, 4’ü Ortaköy, 5’i Osmancık, 7’si Mecitözü’nden 128 öğretmenle birlikte 308 öğretmen, 1 hemşire, 1 araştırmacı, 1 maarif müfettişi, 3 memur, 1 sayman, 1 şef ve 2 teknisyen meslekten atıldı.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim