AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, referandum sürecinin ilimizde centilmence bir ortamda yürütüldüğünü belirterek, saygı, sevgi ve hoşgörüye dayalı bir çalışma yapıldığını söyledi.

İl Başkanı Karadağ, Şehit Erol Olçok İmam Hatip Lisesi'nde oy kullanan AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu'ya eşlik etti. Burada CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ile karşılaşan Mehmet Karadağ, CHP heyeti ile bir süre sohbet etti.

Milletvekili Salim Uslu, Çorum'da demokratik olgunluk içerisinde bir kampanya yürütüldüğünü belirterek, sonuçların ülkemiz, milletimiz ve ilimiz için güzel neticeler getirmesini temenni etti.

AK Parti İl Başkanı Karadağ ise yaptığı açıklamada; referandum süreci öncesi AK Parti, CHP ve MHP'nin centilmenlik anlaşması yaptığını, bu anlaşma çerçevesinde her üç partinin de centilmence, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü sınırları içerisinde güzel bir çalışma yaptığını söyledi.

“Birbirimizle sürekli diyalog halinde olduk. Kırmadan, dökmeden, taşkınlığa meydan vermeden güzel bir çalışma yaptık. Referandum sırasında da halkımızın sağlıklı, huzurlu bir ortamda, hukuk kuralları içerisinde oy kullanmalarını sağladık. Sonuç ne olursa olsun birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz devam edecek. Bu süreçte emeği geçen tüm siyasi partilerimize, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum. Sağladığımız bu hoşgörü ve sükunet ortamı, referandum sonuçlandıktan sonra da devam edecektir” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ise Çorum'u ortak payda olarak kabul ettiklerini belirterek, “Bu bir parti seçimi değil, bu bir anayasa değişikliği metninin oylanmasıdır. Sandıktan çıkacak kararın ülkemiz için hayırlı, iyi, güzel bir gelecek sağlamasını diliyoruz. En çok önem verdiğimiz konu Çorum'un, ülkemizin birlik ve beraberliğidir. Biz yarın sabah da böyle olacağız, sonuçta biz düşman değiliz. Önümüzde bir metin var bu metinin oylaması yapılacak. Halk ne karar verirse başımızın üstünde yeri var. Verilecek kararlar halkımız için hayırlı olsun en çok önem verdiğimiz Çorum’un birlik ve beraberliği Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Milletvekili Salim Uslu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve diğer partililer, hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim