Üniversiteden mezun olup, 1973 yılında Çorum Lisesi’ne atanan Müzik Öğretmeni Sadi Döner ile 1976 yılında Çorum Atatürk Ortaokulu’nda göreve başlayan eşi Yeter Ayık Döner, Çorum’da 42 yıl sürecek bir hayat yaşarlar.
Çorum’da evlenen ve çocukları ilimizde dünyaya gelen çift, emekli olduktan sonra Evrensel Müzik Merkezi’ni kurma kararı alır. Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şubesi Çocuk Korosu ile Evrensel Müzik Merkezi Çocuk Korosu’nu kuran eğitimci çift; 300’e yakın öğrencinin müzik öğretmeni ve sanatçı olmasına katkı sunarken, yüzlerce öğrencinin de müzik yeteneğinin gelişmesini sağlar.
Çorum’da müzik eğitimi veren ilk kurum olma özelliği de taşıyan Evrensel Müzik Merkezi, daha sonra ilimizde açılan diğer merkezlere hem önderlik yapar hem de yol gösterici olur.
Kanser hastalarına destek amaçlı etkinlikler düzenleyen Evrensel Müzik Merkezi, birçok sosyal sorumluluk projesine de imza atar. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşan çocuk korosu Devlet Tiyatrosu Salonu’nda konserler verir.
Yeter Ayık Döner ile eşi Sadi Döner’in çalıştırdığı 90 kişiden oluşan Atatürkçü Düşünce Derneği Çocuk Korosu, Türkiye’nin en büyük çocuk korosu olarak tarihe not edilir.
Türkiye Plafonik Korolar Derneği’nin Ankara’da düzenlediği Türkiye Çok Sesli Korolar Şenliği’ne aralıksız katılan Evrensel Müzik Merkezi öğrencileri, Çorum’a ilk beş yılda bronz, onuncu yılda ise gümüş madalya kazandırır.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim