İl Halk Kütüphanesi tarafından başlatılan “Kütüphanelerin Modernizasyonu” projesi meyvelerini verdi.
Şehir merkezindeki 5 ayrı kütüphanede gerçekleştirilen dönüşüm çalışmaları neticesinde tepeden tırnağa yenilenen mekanlar okurların hizmetine sunuldu. Çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Halk Kütüphanesi Müdürü Kasım Bahtiyar, “Akıllı Kütüphane Sistemi” konusunda da Çorum’da ilk adımın atıldığını açıkladı.
Yeni sistem çerçevesinde kütüphanelerdeki tüm kitaplara özel barkod numaraları verildiğini anlatan Kasım Bahtiyar, bu çerçevede her okura ücretsiz üyelik kartı hediye ettiklerini söyledi. Üzerinde okurun fotoğraf ve kimlik bilgilerinin yer aldığı kartlar sayesinde kitap ödünç alma ve teslim etme işlemlerinin daha da hızlandığını vurgulayan Bahtiyar, gerekli ödenek ihtiyacının karşılanmasıyla birlikte tamamen “Akıllı Kütüphane Sistemi”ne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Öte yandan Mehmet Şadisoğlu Çocuk Kütüphanesi de, yenilenen yüzü ve zengin içeriğiyle hizmete sunuldu. 1997 yılından beri Bahçelievler Mahallesi Yeşilyurt 4. Sokak’ta bir apartman giriş katında faaliyet gösteren kütüphanede yapılan dönüşüm çalışmalarını anlatan Kasım Bahtiyar, çocuklara özel düzenlemeler yaptıklarını söyledi.
Yılmaz Madencilik adına Yaşar Basmacı tarafından bağışlanan mekanda hizmet veren kütüphanenin raflarının yenilendiğini, zeminin granitle kaplandığını dile getiren Bahtiyar, lavaboların yeniden düzenlenerek engelli tuvaletinin eklendiğini, internet odasının faaliyete geçirildiğini, yeni sandalye ve çalışma masalarının kullanıma sunulduğunu kaydetti.
Kütüphane Sorumlusu Mehmet Emiroğlu ile birlikte açıklamalarını sürdüren Bahtiyar, yapılan düzenlemelere ek olarak kütüphaneye modern bir depo kazandırılması konusunda da girişimde bulunduklarını ifade etti. Bahtiyar, “2014 yılında kütüphanemizden 7 bin 450 adet kitap ödünç alındı. 9 bin 520 kullanıcı sayısına sahip kütüphanemizin 308 üyesi var. Kütüphanemizde bulunan toplam kitap sayısı ise 10 bin 285 adet” diye konuştu.

“HASANPAŞA KÜTÜPHANESİ’NDE
ÖNEMLİ DÜZENLEMELER YAPILDI”
Hasan Paşa Halk Kütüphanesi, Çorum’un en köklü ve en fazla okura sahip kütüphanesi olarak dikkat çekiyor. Yedi Sekiz Hasan Paşa’nın eserlerinden olan kütüphanede yapılan modernizasyon çalışmalarını anlatan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Kasım Bahtiyar, kitap kurtları için önemli düzenlemelere imza attıklarını açıkladı.
Pir Baba Parkı yanında bulunan kütüphanenin iki katlı binasında hizmet verdiğini belirten Kasım Bahtiyar, öğrencilerden gelen talep üzerine 5 ayrı okuma ve çalışma salonu açtıklarını söyledi. Engelli asansörü, güvenlik kamerası, klima ve doğalgaz sistemleriyle modernize edilen binada bilgisayar bölümü, çocuk bölümü, süreli yayınlar ve okuma salonlarının yer aldığını dile getiren Bahtiyar, “2014 yılında kütüphanemizden 14 bin 96 adet kitap ödünç alındı. 93 bin 14 kullanıcı sayısına sahip kütüphanemizin 2 bin 469 üyesi var. Kütüphanemizde bulunan toplam kitap sayısı ise 42 bin 309 adet” diye konuştu.
Kütüphane Sorumlusu Türkan Kaya ile birlikte açıklamalarını sürdüren Bahtiyar, 28 adet süreli yayın ve günlük gazetelerin okurlara sunulduğu kütüphanede 7 personelin görev yaptığını kaydetti.
Hasan Paşa Halk Kütüphanesi’nin pazar günleri hariç her gün 08.30-19.00 saatleri arasında hizmet verdiğini hatırlatan Bahtiyar, “Tepeden tırnağa yenilenen mekanlarımızı yakından görmek ve sunulan imkanlar hakkında detaylı bilgi almak isteyen herkesi kütüphanelerimize bekliyoruz” dedi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim