Çırağan Sarayı Düğün Salonu’nda düzenlenen iftar programına Vali Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi, Vali Yardımcıları Recep Yüksel ve Murat Çağrı Erdinç, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Borsa Başkanı Naki Özkubat, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve koruyucu aileler katıldı.

Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık’ın tasavvuf konseri ile başlayan iftar programında bir konuşma yapan Vali Mustafa Çiftçi, Çorum’da 69 koruyucu ailenin yanında 85 tane çocuğun bulunduğunu belirterek, “Aynı zamanda araştırması tamamlanmış şu anda sırada bekleyen 11 ailemiz daha var. 11 ailemizin de araştırmaları devam ediyor. Bu rakamlarla Çorum, Türkiye sıralamasında 24. sırada. Gayemiz bunu daha üst sıralara taşımak, daha fazla çocuğumuzu aileler ile buluşturmak” dedi.

“Bizim inancımız yetimlerle, kimsesizlerle, gariplerle ilgilenmeyi onların derdiyle hemhal olmayı çok önemsiyor, sevgili peygamberimiz bir hadislerinde; ‘kim kalbinin katılığından şikâyet ediyorsa yetimin başını okşasın” buyuruyor’ diyerek, konuşmasını sürdüren Vali Çiftçi, “Yine; ‘kim bir yetimle ilgilenirse onun ihtiyaçlarını karşılarsa, onu koruyup gözetirse cennette komşu olacağını müjdeliyor’ bütün bunlar gösteriyor ki yetimler aslında bizim manevi sigortalarımız. Onlarla ilgilenmemiz, onlarla daha çok hemhal olmamız gerekiyor. İşte koruyucu aile uygulaması da değişik sebeplerle ailesi dağılmış, parçalanmış çocukları aile sıcaklığı içerisinde yetiştirmek. Onları daha iyi ortamlarda, sağlıklı ortamlarda rehabilite etmek ve bu şekilde daha sağlıklı bir toplum yapısına ulaşmayı hedefliyor” ifadelerini kullandı.

Yetkililer ve ailelerin samimi bir ortamda sohbet ettiği yemekte çocuklar da çeşitli oyunlar oynayarak hoş vakit geçirdiler.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim