Halk Sağlığı Haftası kapsamında ilk olarak Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar Kanser Şube Müdürlüğü Obezite Birimi’nin koordinasyonu ile “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” gerçekleştirildi.
YÜRÜYÜŞ
Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı içinde yapılan yürüyüşe Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ahmet Barış, İl Müdür Yardımcısı Dr. Sevil Dirlik Zaman, Şube Müdürleri, Çölyak Derneği Başkanı Dr. Mustafa Azak, Çölyak Derneği üyeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi gençlik liderleri ve öğrencileri, Gül-Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve çalışanları, sağlık çalışanları ve misafirler katıldı.
Yürüyüş öncesinde park alanında “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü”, “ Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü”, “Çorum Sağlığımı Seviyorum” ve “Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü”  konulu pankartlar açıldı. Haftaya özgü açılan stantta halka bilgilendirme amaçlı obezite, yeterli dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konulu broşürler dağıtıldı. Katılımcılara standa su ikram edildi.
Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’nün ardından ise Çölyak Derneği üyesi çocuk hastalarına Müdürlük tarafından alınan Glutensiz dondurma ikram edildi. Halk Sağlığı İl Müdürü Barış, etkinliğe katılan Çölyak Derneği, Mahmut Atalay Gençlik Merkezi, Gül-Gençlik Eğitim Derneği yönetici ve üyeleri ile misafirlere teşekkür etti.
HASTALARA ZİYARET
Halk Sağlığı Haftası kapsamında Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ise “Evde Sağlık” hizmeti gören hastalara ziyarette bulunuldu. Diş Hekimi Emine Kara Paydar ve beraberindeki “Evde Sağlık” personeli tarafından yapılan ziyaretin ardından hastalara hediyeleri takdim edildi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan “Evde Sağlık Hizmetleri”nin sunumunda Çorum ili genelinde 5 uzman hekim, 5 pratisyen hekim ve 62 sağlık personeli ile 2 bin 189 hastaya hizmet verildiği bilgisine yer verildi. Açıklamada “Evde yalnız değilsiniz” denilerek bu hizmetten yararlanmak için 444 38 33 numaralı telefonun aranmasının yeterli olacağı da vurgulandı.
(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim