Çorum İl Sağlık Müdürlüğü ve Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi AHL Park AVM’de 17 Mayıs Hipertansiyon Günü için etkinlik düzenledi. Türkiye’de ilk defa Çorum’da olan ABI (kol ve bacaktan damar tıkanıklığı ölçüm cihazı) cihazı bu etkinlikte tanıtıldı.

Hipertansiyon Günü etkinliğine İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı da katıldı. Yüksek tansiyona dikkat çekmek ve erken teşhis için AHL Park’ta etkinlik düzenleyen hastane yetkilileri Çorum’da 74 bin kişiyi takip edip tedavi ettiklerini belirtti. Kardiyoloji uzmanı Doc. Dr. Yusuf Karavelioğlu hipertansiyonun organlara zarar verdiğini, felce ve kalp krizine neden olduğunu belirtti.

20 sağlık görevlisi ve 8 kardiyoloji uzmanı ile hafta sonu AHL Park’ta davetlilerle ilgilenilirken bilgi verildi ve damar yaşları ölçüldü. Avrupa’da 6 gram, Türkiye’de ise 18 gram günlük tuz tüketildiğini ve bunun sağlık açısından tehlikeli olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, halkı tuzu azaltmak konusunda uyardı.

Ayrıca ABI’nın (kol ve bacaktan damar tıkanıklığı ölçüm cihazı), Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ölçüm yaptırmak isteyen hastalara uygulamak üzere hazır olduğu dile getirildi.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim