Aralarında Çorum’da yapımı tamamlanan tesislerin de yer aldığı 151 eser Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete alındı. Çorum’da hizmete alınan eserlerin toplam yatırım bedeli 30 milyon TL’yi geçti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı bir gelenek hâline getirdiği toplu açılış törenlerine bu yıl da devam etti. Bu çerçevede aralarında Çorum’da yapımı tamamlanan tesislerin de yer aldığı 4 milyar lira yatırım bedelli 151 eser Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katıldığı bir törenle Ankara’da hizmete açıldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde önceki gün düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışı yapılacak 4 milyar lira yatırım bedelli 151 tesisin hayırlı olmasını dileğinde bulunarak, Türkiye'nin dört bir köşesine yayılan eserlerin yapımında emeği geçenleri kutladı.

Türkiye'ye toplu açılış geleneğini getiren siyasi bir kadro olduklarını söyleyen Erdoğan, “Bugün de tek bir törenle 4 milyar liralık bir yatırımı bir anda hizmete açıyoruz. Milletimiz bu hizmetlerin hepsini görüyor, kimlerin yaptığını, nasıl yaptığını da gayet iyi görüyor.” dedi.

Ziya Paşa'nın, "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" sözünü hatırlatan Erdoğan, ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendikleri 14 yıldır, "istismar siyaseti" yerine "eser siyasetini" tercih ettiklerini belirtti.

“YAPTIĞIMIZ TESİS VE ESERLERİ TEK TEK AÇMAYA VAKTİMİZ YOK”

Başbakan Binali Yıldırım ise Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini istemeyen güçlere inat ülkeyi kalkındırmaya devam ettiklerini dile getirerek, “Onlar istiyorlar ki Türkiye ilerlemesin, büyümesin, frene bassın, hatta geri vitese taksın. Hayır! Hayata kasteden bu alçakların tuzağına düşmeyeceğiz. Hayatın bütün alanlarında emek ve değer üretmeye devam edeceğiz ve böylece kalkınma, refah yolunda, Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirme yolunda emin adımlarla yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Burada bugün toplu açılışını yaptığımız eserler de bu yöndeki kararlılığımızın en güzel göstergesi. Temellerin iki-üç sefer atıldığı günleri artık unuttuk, geride kaldı. Şimdi yapılan o kadar çok eser var ki tek tek açmaya ne vakit, ne de imkân var. Onun için böyle 50'şer, 100'er toptan açılışlarla eserleri ancak milletimizin hizmetine veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“VERGİLER ARTIK FAİZE DEĞİL HİZMETE GİDİYOR”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise hizmete açılan 4 milyar lira yatırım bedelli 151 tesisten 29’unun baraj, 82’inin içmesuyu, 1’inin atıksu arıtma tesisi, 32’sinin sulama, 9’unun gölet ve sulama, 54’ünün taşkın koruma, 6’sının ağaçlandırma ve ormancılık, 5’inin milli park, 1’nin meteoroloji ve 6’sının ise diğer tesislerden oluştuğu bilgisini verdi.

Bakanlık olarak bugüne kadar 6 bin 298 tesisi hizmete aldıklarını anımsatan Bakan Veysel Eroğlu, “Geçmişte toplanan vergilerin yüzde 86’sı faize gidiyordu. Allah’a çok şükür Cumhurbaşkanımız, Rize baltasıyla faiz lobisinin hortumlarını kesti. Aynı zamanda ihale lobisinin hortumları da kesildi. Hükümetimiz tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümettir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki diğer protokol üyeleriyle birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce tamamlanan toplam 151 eserin toplu açılışını kurdele keserek yaptı.

ÇORUM’A YAPILAN İKİ TESİSİN YATIRIM BEDELİ 30 MİLYON TL.

Ülke genelinde hizmete alınan 151 eserden Çorum da payına düşeni aldı. Çorum’da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün tamamladığı 2 adet tesis de bu açılış merasimi ile hizmete alındı.

Hizmete alınan DSİ’ye ait eserler sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluşuyor. DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Çorum’da toplam 28 bin 780 dekar zirai arazi sulanacak. Ayrıca tek tesis olarak değerlendirilen 4 adet taşkın koruma tesisi ile de 4 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak. Çorum’da hizmete alınan tüm bu eserlerin toplam yatırım bedeli 30 milyon 779 bin lirayı buldu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim