Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) Başkanı Mehmet Ali Doğan ve dernek yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü ziyaret etti. Doğan, sanat galerisinin Çorum’a kazandırılması nedeniyle Başkan Külcü’ye teşekkür ederek plaket takdim etti.
BRHD Başkanı Mehmet Ali Doğan, Anadolu’da, Çorum’da böyle bir galerinin açılmış olmasının kendilerini mutlu ettiğini ve bu çalışmanın Türkiye’ye örnek bir çalışma olduğunu söyledi.
Yıllardır Anadolu'da her türlü sanat dalının ötelendiğini dile getiren Mehmet Ali Doğan, “Biz burada sizinle birlikte farklı bir heyecanı yaşıyoruz. Sizler, Avrupa’da olduğu gibi Çorum'da da halkın ulaşabileceği yerde bir müze inşa ederek hizmete sundunuz. Bu çalışma Anadolu'daki diğer yerel yönetimlere örnek teşkil etmesi açısından da çok önemli bir mesaj içeriyor. Bu sanat galerisini görmek, yaşamak bizi çok heyecanlandırdı. Emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Ressamlar Buluşması programları ile Sanat Galerisi fikrinin ortaya çıktığını ve Ressamlar Buluşması’na katılan ressamların yaptıkları resimleri Kent Müzesi’nde sergilenmek üzere Belediyeye bağışladıklarını söyledi.
Sanat Galerisi için verdikleri sözü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Külcü, “Benim hayatta inandığım bir şey var. Mükemmel, iyinin düşmanıdır. Mükemmeli yapacağım diye beklediğiniz her gün aslında iyiyi yapmak için kaybettiğiniz zamandır. Şehir merkezlerinde bu tür yerleri bulmak hayli zor oluyor. Bizim için orası bir şanstı. Onu da değerlendirdik. Yaptığımız bu çalışmaların sanat camiası tarafından da sahipleniyor olması bizleri memnun ediyor” diye konuştu.
Başkan Külcü, bundan sonraki aşamada Çorum’a bir “Kent Müzesi” kazandıracaklarının kaydederek “Prof. Dr. Metin Sözen hocamıza kent müzesi sözümüz var. İnşallah onu da yerine getireceğiz.” diye konuştu.
Belediye Başkan Muzaffer Külcü, Sanat Galerisi’ne verdikleri emeklerden dolayı ressam Bünyamin Balamir, Sanat Danışmanı Nilgün Çevik ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan'a teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim