Konuyla ilgili olarak AK Parti İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Türkiye’de küçükbaş hayvan sayısını 30 milyondan 80 milyona çıkarmak, et ithalatının önüne geçmek ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçilerin işletmelerini genişletmek amacıyla böyle bir hibe programının uygulandığını belirterek, bu projeden Çorum’da doğan ve yaşayan tüm küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin yararlanacağını söyledi.

UYGUN KOŞULLARLA KREDİ İMKÂNI

Kişi başı 100 adet koyun verileceğini belirten Ceylan, Ziraat Bankası’nın projeden yararlanacak üreticilere uygun koşullarla kredi kullandıracağını dile getirdi. 100 bin bira kredi kullanandan sıfır faiz, 150 bin lira kredi kullanandan ise yüzde 4 faiz alınacağını kaydeden Ceylan, 1 yıl ödemesiz 7 yıl ödemeli bu kredilerin iki kefil eşliğinde Ziraat Bankası’ndan kullanılabileceğini bildirdi.

Başvuruların Tarım İl Müdürlüğü ve ilçe tarım müdürlüklerinde toplanacağını söyleyen Ceylan, “Birinci şart koyun yetiştiriciliği yapanlara veya 5 yıl öncesine kadar koyun yetiştirip de şu anda işletmesi faal olmayanlar başvurabilecek” dedi. Ceylan, başvuruların bu ay içerisinde başlayacağını ve iki yıl boyunca devam edeceğini dile getirdi.

Ceylan tarafından düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Birol Alanbay ve teşkilat yöneticileri katıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim