İYİ Parti Genel Merkezi’nin uygulama koyduğu ve 81 ili kapsayan “İyilik Kervanı” projesi kapsamında, İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu öncülüğündeki heyet, dün Çorum’da bir dizi temaslarda bulundu.

Aralarında Milletvekilleri Feridun Bahşi ve Dursun Ataş ile Genel İdare Kurulu Üyeleri Yener Yıldırım, Mehmet Aslan, İrfan Alpat, İlker Sungur ve Bircan Akyıldız’ın da bulunduğu heyet ilk olarak Çorum İş Kadınları Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette önce Çorum İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Semra Şahin ve Ebru Gül Çömüz, Dernek çalışmaları hakkında İYİ Parti heyetine bilgi sundular.

Ardından Dernek Başkanı Semrin Kaleli, Çorum’un Hitit Uygarlığı’nın başkenti Hattuşa’ya ev sahipliği yapan önemli bir şehir olduğunu belirterek, sanayileşme alanında Kayseri, Konya, Denizli ve Gaziantep gibi illerle aynı seviyede yola çıkmış olmasına rağmen yeterli desteği alamamasından ötürü geri bırakıldığına dikkat çekti.

Çorum’un özellikle makine sanayii alanında tüm dünyaya ihracat yapan önemli firmaları olduğunu vurgulayan Semrin Kaleli, “Bu şehirde yaşayan ihracatçılar olarak bizler yatırım için daima Çorum’u tercih etmemize rağmen ne yazık ki Çorum’un devlet olanaklarından yeterince pay alamadığını görüyoruz. Bu bağlamda Çorum’un iki ihtiyacı, havalimanı ve demiryolu olarak öne çıkıyor.” dedi.

İş hayatında kadın varlığının önemine de dikkat çeken Kaleli, “Biz tek kanatla uçulamayacağını savunuyoruz. Dolayısıyla iş hayatındaki erkek egemenliğinden kurtulmamızın ülkemiz için de yarar getireceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krize de değinen Semrin Kaleli, “Mademki ekonomik bir daralma yaşıyoruz. Mademki aynı gemideyiz. O hâlde yüzme bilenler, bilmeyenlere öğretmeli. Bizim siyasîlerden beklentimiz ise sorun odaklı değil, çözüm odaklı bir anlayış sergilemeleridir.” ifadelerini kullandı.

“DİYALOG HÂLİNDE OLALIM”

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu ise Genel Başkanı kadın olan İYİ Parti’nin, kadınların her alanda yanında olduğuna vurgu yaparak, “Biz Meclis’te kadınların da sesi olmak istiyoruz. Bu nedenle Çorum İş Kadınları Derneği’yle diyalog içinde olmak isteriz. Çorum’un eksikliklerini, beklentilerini lütfen bize bildirin. Bildirin ki buradan yüzde 60 oy aldığı hâlde Çorum’un beklentilerine cevap vermeyen AKP’ye, hatalarını bir mızrak gibi saplayalım.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim