Toplam 77 delegenin oy kullandığı genel kurul Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlendi.
Divan Başkanlığı’na Davut Saygı, katip üyeliklere ise Cevat Şahin ve Kerim Sargın’ın getirildiği genel kurulda Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Kurulu’na 4 yıl için katılacak asil ve yedek il temsilcilerinin seçimine geçildi.
Yapılan seçimde Çorum Ziraat Odası il delegesi asil üyeliğine Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Mecitözü Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse, Bayat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yıldırım, Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaderili seçilirken, yedek temsilciliklerine ise, Ahmet Meteoğlu, Yılmaz Göker, Mecit Çakmak ve Davut Saygı seçildi.
Genel Kurul’da bir konuşma yapan Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, tarım sektörünün Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze kadar ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişmesinde önemli görevler üstlendiğini söyledi.
Tarım sektörünün Gayri Safi Milli Hâsıla içindeki payının %15’ler seviyesine düşmesine karşılık halen nüfusun %35’i ve aktif iş gücünün %45 inin istihdam kaynağını oluşturduğunu vurgulayan Sayan, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Ülkemizde uygulanan tarım politikaları nedeniyle üreticiler serbest piyasalarda oluşacak fiyatları bilmedikleri için genel olarak alım garantisi olan devlet tarafından desteklenen ürünlere yönelmiş bulunmaktadır. Uygulanmış olan tarımsal destek politikaları üzerinde büyük eleştiriler olmuş bu kapsamdaki ürünlerin alımlarının bütçemiz üzerindeki etkileri gün be gün artmıştır.
Avrupa Birliği’ne resmi aday olunmuş bir ülkede serbest piyasa ekonomisi kurallarına uygun ve Avrupa Birliği ortak tarım politikalarına uyum sağlayacak yeni politikalar oluşturmak ve üretimi planlamak ülkemiz için kaçınılmaz bir zorunluluktur” şeklinde konuştu.


(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim