Vali Necmeddin Kılıç beraberinde Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile birlikte Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a iade-i ziyarette bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan, ülkemizin geçmekte olduğu bu hassas dönemde, milletimizin milli irade ve demokrasi noktasında göstermiş olduğu büyük duyarlılık ve fedakârlıkla şanlı tarihimizde olduğu gibi bu dönemde de kenetlenip tek yürek halinde hareket ettiğini belirterek üniversitenin de tüm mensupları ile milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halinde olduğunun altını çizdi.
İnşaat maketleri üzerinden Kuzey Kampüsü ve ilçelerde yapımı devam eden/ilerleyen dönemlerle yapımına başlanacak olan inşaatlara ilişkin bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Alkan, en son teknoloji ile donatılarak modern tasarıma sahip prestijli binaların en kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi. Üniversitenin her geçen gün büyüdüğünü ve öğrenci sayısının arttığını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Alkan, nazik ziyaretlerinden dolayı Vali Kılıç, Başkan Külcü ve İl Milli Eğitim Müdürü Büyük’e teşekkürlerini iletti.
Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıktığını ve bu birliğin ve kardeşliğin ilelebet devam edeceğini ifade eden Belediye Başkanı Külcü de ilimizde üniversite-belediye işbirliği adına örnek olacak bir sinerjinin oluşturulduğunu ve Hitit Üniversitesi’nde yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini, üniversitenin ve kentin gelişmesine katkı sağlamak için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurguladı.
Milletimizin demokrasiyi canı pahasına koruduğunu ve elinde tuttuğunu belirten Vali Kılıç ise üniversitelerin şehirlerin büyümesinde ve gelişmesinde önemli bir rol üstlendiğini ve bu noktada da Hitit Üniversitesi’nin Çorum için büyük önem arz ettiğini ifade ederek ilimizin ve üniversitenin daha da gelişip büyümesi için Çorum’un tüm dinamikleriyle el ele vererek çalışmaların hızla devam edeceğini vurguladı. Üniversitemizde yaşanan gelişmelerden memnuniyet duyduğunu da sözlerine ekleyen Vali Necmeddin Kılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a çalışmalarında başarılar diledi.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim