Çorum Robotik ve Kodlama Şenliği’ne Vali Necmeddin Kılıç, Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, kodlama eğitiminin öğrencinin algoritmayı öğrenmesinin ardından gelir. Bu öğrencinin düşüncesini de geliştirir. Şimdi yazılımları da öğrencilerimiz kendileri yapmaktadır. Çocuk yaşta başlayacak eğitimler sayesinde çocuklar büyüdüklerinde İHA’lar, SİHA’lar yapabilecektir. Bu konuda eğitimde önemli bir yere gelmiş bulunmaktayız” dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül de konuşmasında; herkesin kullandığı cep telefonunun mekanik yapısı ve plastiği hesaplandığında 20-30 liralık bir ürün olduğunu ancak büyük miktarlarda paraya satılmasının teknolojinin ileri düzeyde olmasının bir eseri olduğunu belirtti. Belediye olarak teknolojik konuda okulları desteklemeye devam ettiklerini dile getiren Gül, eğitim ve öğretimde büyük reformlara imza atıldığını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birçok projeye imza attıklarını ifade ederek bu projeler kapsamında 104 robotik kit alıp okullara dağıttıklarını söyledi. Gül, “Evlatlarımızın geleceğin mesleği olan teknoloji konusunda ilerlemeleri için robotik kotlama eğitiminin önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da konuşmasında “Çorum Geleceğini Kodluyor” programı kapsamında yapılan çalışmaları izlediklerini, öğrencilerin yazılım ve robotik kotlama yeteneklerinin gelişmesine yönelik olarak öğretmenlerin çalışmalarının devam ettiğini anlattı. Kodlama eğitiminin öğrencilerin proje üretme ve problem çözme gibi yeteneklerini geliştirdiğini anlatan Ceylan, “Sorumluluk duygusu yüksek milli ve yerli nesiller yetiştirmek bizim görevimiz. Okullarda robotik kit dağıtarak katkılarından dolayı Çorum Belediyemize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan vali Necmeddin Kılıç da; Çorum’da okullaşmanın tamamlandığını ifade etti. Eğitim öğretim sezonu açıldığında tüm birimler ile tekli eğitime geçileceğini belirten Vali Kılıç, “İnşaatı devam eden 30 civarında okul binamız var. 2018 en fazla okullaşma oranının olduğu yıldır. Bu binaların içini bilimle doldurmamız lazım. O çocukları gerekli yerlere çıkarmak için destek vermeliyiz. Çocuklarımızı seçkin insanlar haline getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim