Daha önce anaokulu, ilkokul ve ortaokul olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden Çorum TED Koleji, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılından itibaren lise birinci sınıf öğrencilerine de hizmet verecek.
Lise birinci sınıf dışında ara sınıflara öğrenci kaydının yapılmayacağı, dört yıl sonra ilk mezunların verileceği bildirildi.
Okul Müdürlüğüne ise, Çorum Atatürk Lisesi’nin eski Müdürü Hasan Hüseyin Hastaoğlu getirildi.

ATATÜRK’ÜN BELİRLEDİĞİ TEMEL VİZYON
Okul Müdürü Hasan Hüseyin Hastaoğlu, Büyük Önder Atatürk’ün 1 Kasım 1925’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde hedeflenen seviyeye ulaşmak için özel girişimin çalışmalarına ihtiyaç olduğunu dile getirdiğini ve topluma çağrıda bulunduğunu hatırlatarak, “Türk Eğitim Derneği, bu temel vizyon doğrultusunda, Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyetini kuran kadroların öncülüğünde 30 Ocak 1928 tarihinde kurulmuş ve 12 Aralık 1939 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamuya Yararlı Dernek statüsü edinmiştir. İlk adı ‘Türk Maarif Cemiyeti’ olan Dernek, 1946 yılından itibaren ‘Türk Eğitim Derneği’ adı altında çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir” dedi.

SPOR VE SOSYAL FAALİYETLER İÇİN FİZİKİ ALTYAPI
Okulun başarılı öğrencileri desteklemek amacıyla burs imkânlarını sunduğunu, eğitim programlarında öğrencilerin ders başarısı yanında bireysel yeteneklerine ve eğitim faaliyetlerine önem verildiğini belirten Hastaoğlu, Bu çalışmalar için okulun tiyatro salonu, yüzme havuzu ve kapalı spor salonları ile güçlü bir fiziki yapıya sahip olduğu, ayrıca BTEC programı ile meslek edinme çalışmaları, Kanada ile yapılan anlaşma çerçevesinde, öğrenci değişim programları ile öğrencilere çift diploma sahibi olma şansının sunulduğunu anlattı.

HASAN HÜSEYİN HASTAOĞLU
Hasan Hüseyin Hastaoğlu, 1958 yılında, eski adı Karaören, şimdiki adı Oğuzlar olan ilçede doğdu. İlkokulu Karaören İlkokulu’nda, ortaokulu Çorum Atatürk Ortaokulu’nda, lise öğrenimini Çorum Lisesi’nde 1976 yılında tamamladı.
1977 yılında başladığı Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’ndeki öğrenimini 1980 yılında tamamladı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’ndeki eğitimini 1982 yılında tamamladı. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ndeki Yüksek Lisans (Master) çalışmasını 1986 yılında tamamladı. Ayrıca 1991 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi.
1982 yılında başlayan öğretmenlik yaşamı, yurdun çeşitli yerlerinde devam etti. İskilip Lisesi Müdürü iken 2010’da Çorum Atatürk Anadolu Lisesi Müdürlüğü’ne atandı. Bu görevi 2014 yılına kadar süren Hastaoğlu, bu yıl içinde de emekli oldu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim