Sempozyumda, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Finlandiya Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Jussi Soını, MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, Türkiye Özel Öğretim Okulları Derneği Eş Başkanı Cem Gülan, Türkiye Özel Okullar Derneği Yüksek İştişare Kurulu Başkan Yardımcısı ve TED Genel Müdürü Sevinç Atabay, MEB Özel Öğretim Kurumları Daire Başkanları, özel öğretim kurumlarını temsil eden dernek başkanları,  yurtdışından gelen yabancı akademisyenler, ülkenin önde gelen üniversitelerinden bilim insanları, eğitim uzmanları, özel okul kurucu, yönetici ve öğretmenlerinden oluşan 1200’ün üzerinde katılımcı hazır bulundu.

Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından düzenlenen “Eğitimde Öngörüler” temalı XVI. Geleneksel Eğitim Sempozyumunda, 3 gün boyunca geçmiş deneyimler ve bilgiler ışığında eğitimin geleceğiyle ilgili öngörüler hakkında 12 konferans ve 15 çalıştay gerçekleştirilirken, bu çalışmalarda meslektaşlar arası bilgi alış verişlerinde bulunuldu.

Sempozyum kapsamında PISA 2015 sonuçlarının öğrenci performanslarının yüksek olduğu okullarda ve ülkelerde, bu performans ile ilişkili görülen okul idareci ve öğretmenlerin uygulamaları, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, gibi ülkelerden gelen eğitimciler tarafından katılanlarla paylaşıldı.

Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından düzenlenen “Eğitimde Öngörüler” temalı XVI. Geleneksel Eğitim Sempozyumu’na Çorum’un özel öğretim kurumlarından Çorum TED Koleji adına Lise Müdürü Hasan Hüseyin Hastaoğlu katıldı. Hastaoğlu, sempozyumun çok başarılı geçtiğini, konferanslar ve çalıştayların eğitimciler açısından önemli konuları içerdiğini kaydederek, sempozyum dışında eğitim firmalarının eğitimle ilgili çalışmaları standlarda yansıtarak çağdaş bir eğitimde yapılabilecek çalışmalar hakkında da eğitimcilere öngörüler kazandırdığını belirtti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim