17 Mart 2006 tarihinde ilgili kanunla kurulan Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Gazi Üniversitesi ile yapılan iş birliği sonucunda 2009-2010 eğitim-öğretim yılında ilk olarak Ankara’da ders başı yaptığını, öğrencilerin Gazi Üniversitesi’nde eğitimlerini tamamlayarak, fakültenin ilk mezunlarını 2016 yılında verdiğinin belirtildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“2011 tarihinden itibaren ise Çorum Valiliği ile Hitit Üniversitesi Rektörlüğü arasında oluşturulan protokol sonucunda da Çorum Devlet Hastanesi “T.C.Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi” adı ile 3.basamak sağlık kuruluşu haline gelmiştir. O günden bu güne tıp fakültesinin değerli öğretim üyeleri klinik hizmetlerini sunmaya devam etmektedir.

Bugüne baktığımızda ise 11 yıl süren bir bekleyiş hayata geçirildi ve Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi 62 öğrencisi ile Çorum’da kendi binasında 18 Eylül 2017 tarihi itibariyle ilk ders başını yaptı. Böylece tıp fakültesi tam anlamı ile Çorum’a kazandırılmış oldu.

Çorum Tabip Odası olarak bu hayalin gerçekleşmesinde emeği geçen başta rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Mete Dolapçı’ya, dekan yardımcılarımıza, mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim komisyon üyelerine ve diğer tüm akademik ve idari personellerimize teşekkür ve minnettarlığımızı bildirmeyi bir borç biliriz.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim