Parti grup odasında gerçekleştirilen toplantıda Başbakan Binali Yıldırım’ın ziyaretini değerlendiren AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu Organizasyonu çerçevesinde Çorum’a geldiğini ifade etti. Dolu dolu bir program gerçekleştirildiğini ifade eden Karadağ, bu programın Türkiye’de artık Çorum’un marka şehir olması yolunda önemli bir hizmet ifa etmeye başladığını dile getirdi. Bu organizasyonu Çorumlular olarak her yıl gerçekleştirmenin gayreti içinde olacaklarını söyleyen Karadağ, “Cumhurbaşkanımız da dünyada barışa ihtiyaç olunan şu günlerde ilk yazılı antlaşmanın yapıldığı topraklarda böyle bir etkinlik yapılması hem Türkiye hem de Çorum için, Nobel Barış Ödülü verilen zamanda Çorum’da da bir barış ödülü verilmesini uygun gördüler. Bunun Çorum’da yapılması büyük bir mutluluk. İleriki organizasyonlarda işi ciddi tutarak buna Cumhurbaşkanımızın da katılımını sağlarsak büyük bir organizasyon yapmış olacağız” dedi.

İl başkanı olarak iki kere akademisyenlerle bir araya geldiklerini belirten Karadağ, şunları dile getirdi: “Başbakanımız da üniversitenin programından sonra 64 tane yerin açılışının gerçekleşmesi için bir organizasyon yapıldı burada da Başbakanımız bu açılışı gerçekleştirdi. Bu organizasyon bir çok muhalefet partisinin salonları dolduramadığı ortamda miting alanına dönüştü. Halkımız hem Cumhurbaşkanımıza hem de Başbakanımıza büyük bir teveccüh göstermektedir. Açılışı mitinge çeviren halkımıza çok teşekkür ederim.

Başbakanımız, Valilik ve Belediye ziyaretinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesin de hasta ziyareti yaptı.

Başbakanımız bizi onurlandırarak Çorum’dan ayrıldı iki ay sonra yapılacak il kongresine de gelme sözü verdi. Gerek Başbakanımızın gerekse Cumhurbaşkanımızın Çorum ziyareti Çorum için ekonomik bakımdan da bir getirisi oldu. Her gelişte siyasetçiler olarak toplandık taleplerimizi ilettik. En önemli hususlardan ikisi ön plana çıktı birisi hızlı tren. Başbakanın gelişine kadar hızlı tren hayal diyenler bunun olacağının farkına vardılar. Önümüzdeki yıla kadar projelendirilmesi tamamlanacak ve 2023 yılına kadar hızlı tren hattı bitirilecek.

Özellikle AK Parti olarak iktidara geldiğimizde Sungurlu-Çorum arası dahi bitirilememişti o günleri unutmadık. Merzifon-Samsun hattını yine Ak Parti iktidarı tamamlamıştır.

Hastanenin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Çorum için gelen en büyük yatırım bedelli inşaat olarak kabul etmiştik. Tefrişatı ile 500 milyonu buluyor iken bu gelişte Başbakanımız Kırkdilim’e 450 milyon lira ayırılacağını müjdeledi. Kırkdilim Yolu 3 tünelli viyadüklü yapılacak. Osmancık hattı üzerinden İstanbul Yolu da otoban gibi devam edip gidecek. Bunlardan dolayı kendisine müteşekkiriz” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim