Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafından son dönemde artan terör olaylarına karşı organize edilen “Terörü Telin ve Milli Birlik Yürüyüşü”ne katılan çok sayıda Çorumlu Gazi Caddesi’ni tamamen doldurdu.

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları Birliği başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların desteklediği yürüyüşe Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma Komutanı J.Alb Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, kurum ve kuruluşların idarecileri, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ve resmi rakamlara göre 20 bin kadar Çorumlu katıldı.

Saat Kulesi önünde bir araya gelen binlerce Çorumlu,  protokol üyelerinin öncülüğünde Atatürk Anıtı’na kadar terörü lanetleyen sloganlar eşliğinde yürüdü. Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar daha sonra protokol üyeleri ile birlikte halkı selamlayan Vali Necmeddin Kılıç’ı dinledi. Yürüyüş, Hasan Çakmak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim