Cuma günü bir dizi temaslarda bulunmak üzere Çorum’a gelen Bakan Faruk Özlü akşam ise TSO tarafından düzenlenen yemekte iş dünyasının temsilcileriyle buluştu.
Anitta Otel’de gerçekleştirilen yemeğe Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, Garnizon Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş ve Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.
İşadamlarına hitap eden Bakan Özlü, Türkiye’nin, 2002 yılında AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından çok büyük başarılara ve gelişmelere imza attığını belirterek, birçok alanda değişimin izlerinin görüldüğünü söyledi.

Çorum’un da son yıllarda ciddi bir ekonomik atılım içinde olduğunu kaydeden Faruk Özlü, “Türkiye, son yıllırda nasıl ciddi bir ivme yakaladıysa, Çorum bu süreçte başı çeken şehirlerimizden biri olmuştur. Çorum’un 2002'de 26 milyon dolar olan ihracatı, geçtiğimiz yıl 270 milyon dolara yükselmiş. Çorum'un, tıpkı Kayseri, Denizli veya Gaziantep gibi Anadolu'nun marka şehirlerinden biri hâline geleceğine hiç kuşkum yok.” dedi.

Türkiye’yi bütün şehirleriyle birlikte büyütüp geliştireceklerini dile getiren Bakan Özlü, “Çorum’un da son yıllarda ciddi bir atılım içinde olduğunu zaten biliyordum. Ancak bugün burada, gerçekten de beklediğimin de ötesinde dinamik, canlı, güçlü bir Çorum ile karşılaştım ve bundan büyük bir mutluluk duydum. Çorum, adeta Türkiye’nin bir aynası olmuş. Türkiye, son yıllarda nasıl ciddi bir ivme yakaladıysa, Çorum bu süreçte başı çeken şehirlerimizden biri olmuş. Girişimci Bilgi Sistemi verilerine göre, 2015 yılında, Çorum’daki bütün sektörlerin cirosu, bir önceki yıla göre yüzde 14 oranında artmış. Çorum’un 2002’de 26 milyon dolar olan ihracatı, geçtiğimiz yıl 270 milyon dolara yükselmiş. Bugün Çorum’da faaliyete geçen 2 OSB’de istihdam edilenlerin sayısı ise 6 bine ulaşmış. Çorum, işsizliğin en düşük olduğu şehirlerimizden birisidir. Bu şehir, sadece kendi insanı için değil, çevreden buraya göç eden insanlar için de iş ve ekmek kapıları oluşturmayı başarmıştır. Bütün bunlar, Çorum’un ne kadar güçlü bir şehir olduğunu gösteriyor.” diye konuştu.

Bakan Özlü gerek Hükûmet çalışmalarıyla gerekse müteşebbislerin gayretleriyle Çorum’un çok daha güçlü ve gelişmiş bir şehir hâline dönüşeceğine olan inancını dile getirerek, “Çorum’un bundan da büyük bir potansiyel taşıdığını düşünüyorum. Karadeniz Bölgesi’ni İç Anadolu’ya bağlayan bu şehir, tarih boyunca insanların gözde yerleşim merkezlerinden birisi oldu. Nihayet son yıllarda, Çorum adeta kendine geldi. Türkiye gibi Çorum’un da özgüveni arttı. Çorum kendi gücünün farkına vardığı, dışa açıldığı ve üretime odaklandığı için hızlı bir gelişim yaşadı. Bu şekilde devam ettiği sürece, Çorum’un tıpkı Kayseri, Denizli, Eskişehir veya Gaziantep gibi Anadolu’nun marka şehirlerinden biri hâline geleceğine eminim.  Bunu başarmak için, sizlerle birlikte ne gerekiyorsa yapacağız. İş dünyamıza, sanayicimize ve esnafımıza vereceğimiz desteklerle, Çorum’u, bütün şehirlerimizi ve Türkiye’yi daha fazla büyüteceğiz ve geliştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim