Çorum’un turizm özelindeki kamuoyu önderleri, Çorum Kültür ve Turizm Derneği çatısı altında güç birliği yaptı.

Kentin kültürel ve turizm değerlerini tanıtarak, turizm pastasından daha fazla pay almak için başta Avrupa Birliği olmak üzere çeşitli fonlardan hibe desteği alarak projeler üretmek amacıyla kurulan dernek, turizm alanında yeni bir sinerji oluşturmayı hedefliyor.

Dernek, Çorum’u Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak için kolları sıvadı.

Ocak’ta ilk genel kurulunu yapan derneğin yönetimi Çorum’un kültür, tarih ve turizmini çok iyi bilen isimlerden oluşuyor. Anitta Otel Genel Müdürü Hasan Özer Gökmen’in başkanlığında oluşturulan derneğin başkan yardımcılıklarını Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan ile Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan üstlendi. Genel Sekreterliğini Bir Medya Ajans Başkanı Atakan Akman’ın yürüteceği derneğin projelerden sorumlu yönetim kurulu üyeliklerini eğitimci Şahin Özcan ve Uzman Gökhan Yürürer ile saymanlığını SMMM Safure Umutlu yürütecek.

Dernek Başkanı Hasan Özer Gökmen, Çorum’un tarihi, doğal güzellikleri, turizm alanları ile çok önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunun altını çizerek, “Çalışmalarımızı Valiliğimiz, Belediyelerimiz, Ticaret ve Sanayi Odamız, Esnaf Odamız, Üniversitemiz ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızla istişare ederek hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

Çorum’un tanıtımına katkı sağlamak isteyen herkesi derneğin faaliyetlerine katılmaya davet eden dernek Başkanı Gökmen, Yönetim Kurulu dışında şehrin önde gelen isimlerinin, akademisyenlerin, sanayicilerinin, bürokratların, basın mensuplarının, spor adamlarının ve siyasetçilerin yer aldığı bir danışma kurulu oluşturduklarını sözlerine ekledi.

www.corumkulturturizmdernegi.com adlı web sayfasından dernek faaliyetlerine ulaşılabileceğini dile getiren Gökmen, derneklerinin bu alanda önemli bir boşluğu dolduracağına inandığını kaydetti.

(Haber Merkezi)


 

Editör: TE Bilisim