AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Sivil Toplum Kuruluşları Çorum Buluşması”na katılarak gerek sivil toplum alanında yaptıkları çalışmalar, gerek ülkede yaşanan gelişmeler gerekse önümüzdeki dönem hedeflerini anlattı.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini, bir yandan ekonomiye yönelik saldırılara karşı adımlar atarken diğer yandan da yerel seçimlere hazırlandıklarını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu, güçlü ve büyük Türkiye ideali doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile atılacak adımlar başta olmak üzere ülkemizin 2023-2053 ve 2071 vizyonuna uyan adaylarla milletin karşısına çıkacaklarını kaydetti.

“ATAMIZIN GÖSTERDİĞİ HEDEFLERE YÜRÜYORUZ”

Toplantının 10 Kasım’da yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. Yıldönümünde yapıldığını belirterek bu önemli günde dünyanın merkezinde olmaktan mutlu olduğunu belirten Sarıeroğlu “Burada sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle verimli bir toplantı geçireceğimize inanıyorum. Sivil toplumun tüm alanlarından sağlanan katılımdan memnun oldum. Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere bu ülkenin kuruluşunda canını siper eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Atatürk’ün bize gösterdiği istikamette 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyoruz. Bu yıl Cumhuriyetimizin 95. yılını da dünyanın en büyüklerinden olan 3. havaalanı gibi bir eserle taçlandırdık. Öte yandan Hakkari’de önceki gün bir patlama yaşandı. İlgili Bakanlarımız ve yetkililerimiz hemen olay yerine ulaştılar. Sabaha kadar çalıştılar. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

Biz bugüne kadar milletimizle beraber tüm sorunları aşarak bugünlere geldik. Milletimiz bu ülkenin başı ne zaman sıkışsa kendini göstererek inisiyatif alarak sorunları aşmayı bilmiştir. Bunun bir örneği de 15 Temmuz’da, daha sonra ise yapılan ekonomik darbe girişimleri ile yaşanmıştır. Milletimizin desteği ile Atatürk’ün bizlere gösterdiği hedefler doğrultusunda güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Çorum’un kendisi için değer verdiği bir il olduğunu belirterek AK Parti’de Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevine geldikten sonra bugüne kadar çok az kente gidilemediğini öğrendiğini, ilk geldiği illerden birinin Çorum olduğunu dile getiren Sarıeroğlu, “Çorum 8 bin yıllık tarihi geçmişe geçmişe sahip, tarihin bir yazılı barış anlaşmasını yapmış, uygarlığın beşiği ve leblebinin başkenti ilimiz. Burada Çorum’a dair hususları dile getireceksiniz.” dedi.

“YENİ SİSTEM İLE DAHA HIZLI KARAR ALINIYOR”

Bu süreçte sivil toplumun görüşlerinin kendileri için önemine değinerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile artık kararların hızlı alındığını, bunun en son örneğinin kısa çalışma ödeneğiyle ilgili düzenleme olduğunu bildiren Jülide Sarıeroğlu, “İş dünyasının uzun süredir beklediği kısa çalışma ödeneğiyle ilgili düzenlemenin yayınlanıp hayata geçti. Bu istihdamın korunmasını sağlayıcı, iş verenlerimizin nefes almasını katkı sağlayacak bir düzenleme. Ufak bir esneklik gerçekleştirilmiş durumda. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanma şartlarıyla ilgili bazı kolaylaştırmalar gerçekleştirildi. Bunun için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanımıza, hükümet temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Bunun çok pozitif bir katkısı olacağına yürekten inanıyoruz. İş dünyası ile temaslarımız devam ediyor. Bu konuyla ilgili adımlarımızı talepler geldiğinde atmaya devam edeceğiz. Şu anda Allah'a çok şükür, yolumuza güçlü şekilde devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ’NİN TEMELİNDE ORTAK AKIL -İSTİŞARE VAR”

Mart ayında yapılacak yerel seçimlere değinerek AK Parti olarak seçime çok güçlü şekilde hazırlandıklarını ifade eden ve tüm birimlerinin karınca gibi çalıştığını anlatan Sarıeroğlu, kongrelerini tamamladıktan sonra yeni seçime hazırlanmaya başladıklarını açıkladı.

Kendisinin sivil toplum kuruluşlarının içinden geldiğini, bugüne kadar istişarelere önem verdiğini belirten Sarıeroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında şimdi de ekonomik saldırılara maruz kalıyoruz. Önümüzde yerel seçimler var. 24 Haziran’da geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içinde atılması gereken adımlar var. Sorunların çözümünün ortak akılla istişarelerle farklı fikirleri alarak hayata geçirerek yapılması çok kıymetli. Diyalog, istişare, ortak akıl ve birlikte çalışma AK Parti’nin temelinde olan bir çalışma şekli. 16 yıldır hep bunu işlettik. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan da istişarelere önem veren bir lider. Herkesi dinler ve en doğru kararı vermeye çalışır. Sizlerin bize ileteceğiniz konular hızlı yol almamızı sağlayacak.

Son yaşanan sıkıntıların yeni sistemde olması hızlı karar almamız ülkeyi çok daha kötü günlerden kurtardı. İstişarelerle dengeli, sürdürülebilir ve güçlü bir ekonomi programı hazırladık. Sivil toplum kuruluşları ile beraber hazırlanan bu program sayesinde yaşanan sıkıntılarda ilk dalgayı yine milletimizin de desteğiyle püskürttük. Yeni ekonomi programının ardından enflasyonla mücadele programını da hayata geçirdik. Bugüne kadar 2 bin 500’ün üzerinde firma gerekli adımları attılar. Gelecek aydan itibaren piyasa fiyatları ile enflasyonda güzel rakamlar gelecek. Eğer biz bu güçlü adımları atmasaydık bu saldırıları dirençli şekilde karşılayamazdık. Sıkıntılı dönemlerde hızlı bir şekilde birlik beraberlik ruhu içinde harekete geçildiğinde bizim karşımızda kimsenin duramayacağını ortaya koyduk.

“SİYASET İLE STK’LARIN DİYALOGU GÜÇLENECEK”

Bugüne kadar başta işverenlerimiz olmak üzere sivil topluma yönelik pek çok düzenleme hayata geçirildi. Eğitimden sağlığa, turizmden, ulaşıma hayatın her alanında 16 yıldır yapılamayanlar yapılıyor. Birlikte çalışma ruhu içerisinde ülkemize yönelik büyük hedefler ve hayallerimizle yolumuza devam ediyoruz. Toplumun tüm kesimlerini kucaklıyoruz. Eskiden sivil toplum kuruluşları için çalışan Dernekler Masası’nı artık Genel Müdürlük haline getirdik. Dernekler Genel Müdürlüğü’nün sizlerin taleplerini daha kolay karşılayacağına inanıyorum. Sıkıntı, sorun, çözüm, öneri ve talepleriniz bu sayede daha hızlı çözülecektir. Siyaset kurumu ile sivil toplum arasındaki diyalog güçlenecektir”

“MİLLETİN GÖNLÜNE DOKUNAN ADAYLARLA DEVAM EDECEĞİZ”

AK Parti olarak çeşitli birimleriyle tüm şehirlere yönelik yaptıkları çalışmalarla vatandaştan nasıl bir şehir istediğiyle alakalı düşüncelerini aldıklarını söyleyen Sarıeroğlu, seçimlerle ilgili sürecin devam ettiğini de dile getirerek “Bu dönemde yerel seçimlere ilişkin telefon anketleri, SMS'ler, saha çalışmaları yapıldı. Kimsenin tanımadığı, bilmediği ekiplerimiz var, sahada geziyorlar. Bunların hepsi gerçekten çok kıymetli bir fotoğraf önümüze koyuyor. Biz kongrelerin ardından seçim çalışmalarına başladık. Şehirleri, ilçeleri tek tek ala alarak vatandaşın gönlüne dokunacak adaylarla milletin karşısına çıkacağız. Milletle bağı kopan siyasetçinin yola devam etme şansı yok. Bizim en önemli gücümüz milletimizle olan gönül bağımız ve muhabbetimiz. Bunu sağlayacak vizyon sahibi, yeşil ve yatay mimariye önem veren, çocuk, kadın ve engelli dostu, şehirleri bütüncül yaklaşımlarla marka şehir olarak yeniden imar edebilecek, vizyoner, samimi, çalışkan, gayretli yol arkadaşları ile 81 il ve tüm ilçeleri AK Parti belediyeciliği ile tanıştırmak istiyoruz. Ayrıca seçilecek kişilerde kadın ve gençlerin sayısının da artırılmasını önemsiyoruz. Kadın ve gençlerle Türkiye daha hızlı şekilde hedeflerine koşacaktır. Toplumun tüm kesimlerinde kalkınmanın yerelden başlayacağı inancıyla güçlü proje ve güçlü adaylarla iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Büyük hayaller ve büyük hedeflerle Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz. Birlik beraberlik ve kardeşlik duygularıyla daha çok yapacak işimiz var. 16 yılda her alanda yaşanan değişim, gelişim ve dönüşüm ile Türkiye 3.5 kat büyüdü. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrasında bu büyüme daha da hızlanacak. Toplumda refah ve huzur artacak” ifadelerini kullandı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim