Çorum İli’nin nüfusunu 528 bin, yıllık ihracatını ise 894 milyon dolar olarak ifade eden Şenol Sunat, “Bölgede bulunan Yozgat, Kırıkkale, Sinop, Amasya, Kastamonu ve Çankırı illerinden, gerek nüfus, gerekse sanayi olarak daha büyük olmasına rağmen, diğer illere yapılan havalimanı ve demiryolu yatırımları Çorum’a yapılmamıştır” dedi.

Çorum Havalimanı’nın 1996 yılında ihalesinin yapıldığını ve 2005 yılında bitirilmesinin öngörüldüğünü hatırlatan Milletvekili Sunat, fiziki gerçekleşmenin düşük seviyede kaldığına da dikkat çekerek, “Çorum halkı yıllardır verilen sözlerin tutulmasını ve Çorum Havalimanı’nın şehre kazandırılmasını beklemektedir” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, soru önergesini şöyle sürdürdü: “Çorum halkının yıllardır mağdur olduğu bir diğer konu ise, hala şehirde demiryolu hattının bulunmamasıdır. Özellikle ürünlerin nakledilmesi ve dünya pazarındaki rekabette kentin gücünün arttırılması için bir an önce şehre demiryolu hattı kazandırılmalıdır. “

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim