Konuyla ilgili bilgi veren Hayati Çam, Çorum Valiliği’nce hazırlanan Çorum Stol Tipi Havaalanı Değerlendirme Raporu’nun çok önemli olduğunu belirterek, “Ancak hava alanı projesi gelecek için yapılmalıdır. Nüfus projeksiyonu ve bölgenin gelecek kalkınma planları ön görülerek projenin güncellenmesi ve geliştirilebilir olmasını beklemekteyiz” dedi.
Çam, “İlimizde hızlı demiryolu yapım işi için imzalar atılmış, ancak 2019 yılına sarkmıştır. Çorum ilimiz gerek nüfusu, sanayisi, turizmi, tarımı, ticaret hacmi, coğrafi konumu gibi bir çok yönüyle hava alanını hak etmiş bir ildir. İlimizin komşu illerden nüfus olarak kat ve kat fazla olması, sanayisinin bölgede ilk sırada olması, turizm potansiyeli olarak ülkemize ciddi katkı yapabilecek seviyede olması, tarımsal açıdan ülkemize pek çok üründe kotasında üst sıralarda yer alması ve İç Anadolu Karadeniz ile Doğu­ Batı Karadeniz ulaşım ağlarının içerisinde yer alması bunu desteklemektedir.
Çorum Valiliğince hazırlanan Çorum Stol Tipi Havaalanı Değerlendirme Raporu Çorum için önemlidir, ancak hava alanı projesi gelecek için yapılmalıdır. Nüfus projeksiyonu ve bölgenin gelecek kalkınma planları ön görülerek projenin güncellenmesi ve geliştirilebilir olmasını beklemekteyiz" şeklinde konuştu.
Çorum Baro Başkanı Altan Akpınar da geçtiğimiz günlerde sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesini ve konu ile ilgili kampanya yapılması çağrısı yapmıştı. Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇESİAD) Başkanı Mehmet Karaca, Çorum Ticaret Borası Başkanı Ali Bektaş, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Muzaffer Yıldırım, hava alanı ile ilgili açıklamalar yapmışlardı.
Hayati Çam, "Gerekli duyarlılığı gösteren değerli meslek odaları ve dernek yöneticilerine dernek olarak teşekkür ederiz" dedi.
Editör: TE Bilisim